GDE SU “KRVOLOČNI RUSKI HULIGANI”? Evo šta je PUTIN uradio navijačima zbog kojih Englezi nisu smeli da dođu u Rusiju! (VIDEO)

Ruski huligani morali su da potpišu neku vrstu zakletve da tokom Svetskog prvenstva neće napadati i tući strane navijače.

Prema rečima jednog od pripadnika najveće moskovske navijačke grupe huligani su morali da daju obećanje da neće učestvovati u nasilju na stadionima i ulicama ruskih gradova, prenose britanski mediji.

– Urađen je ozbiljan posao. Ja lično poznajem ljude koji su morali da potpišu izjave da ne planiraju da organizuju i učestvuju u bilo kakvim neredima tokom Mundijala. Svi koji imaju sposobnosti i uticaj da organizuju nešto tog tipa su ih potpisali – rekao je jedan od istaknutih navijača za britanski list Miror.

On je dodao da se skoro 90 odsto ruskih huligana povuklo od početka turnira.

Engleski huligani se još nisu oporavili od krvave tuče u Marseju za vreme Evropskog prvenstva, u kojoj su ih ruski huligani pretukli. Oni i dalje pričaju o organizovanosti, pripremljenosti i borilačkim sposobnostima rusa.

– Delovali su kao vojska. Gazili su nas i šutirali. Nosili su majice sa likom Vladimira Putina. To nisu obični navijači, već grmalji obučeni za borbu. Taj incident je poljuljao samopouzdanje naših momaka. U ekipi imamo čoveka koji je veteran u vojsci i on je rekao da ne želi da ide u Rusiju jer je tamo strašnije nego na ratištu – ispričali su Englezi.

Međutim, sudeći po dosadašnjim dešavanjima u Rusiji strah Britanaca je potpuno neosnovan. “Krvoločnih ruskih huligana” nema i utakmice protiču u savršenoj atmosferi.

Prema pisanjima medija na ostrvu to je tako zahvaljujući Vladimiru Putinu koji je čvrsto rešen da ne dozvoli da se u njegovoj zemlji dese horori koji su viđanu na ulicama Francuske.

Prema nekim informacijama predsednik rusije je otišao dotle da je neke od najproblematičnijih huligana smestio u neku vrstu kućnog pritvora dok traje šampionat, a da su drugi dobrovoljno pristali da Mundijal isprate putem tv prijemnika.

Jedan portal navodi da ruski fudbalski navijači navodno imaju zaštitu Putina. Ruski predsednik viđen je 2010. godine na groblju pored ožalošćenih navijača, nakon ubistva pristalice moskovskog Spartaka od strane migranata sa Severnog Kavkaza.

(Kurir.rs)

Back to top button