Sjajna Hrvatska pregazila veliku Argentinu i plasirala se u osminu finala SP-a

Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno zanimljivo, a prvu veliku priliku propustio je Perišić, kada je golman Caballero sjajno odbranio.

Argentinci su potom uzvratili i stvorili tri dobre šanse. Prvo je udarac Meze izblokiran u posljednji tren, potom je Acuna pogodio prečku, a onda je Perez promašio zicer u šesnaestercu.

Sjajno prvo poluvrijeme zaokružio je promašaj Mandžukića, koji je malo zakasnio na centarušut i šutirao pored gola pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Prvu priliku u nastavku promašio je Aguero u 53. minuti kada je Subašić bio oprezan i lagano mu odbranio šut.

Već u sljedećem napadu Hrvatska je povela. Golman Caballero je kiksao, lopta je sretno došla do Rebića, koji se sjajno snalazi i golčinom dovodi svoju selekciju u vodstvo.

Meza je potom propustio veliku priliku kada je ponovo Subašić fantastično reagovao, a uzvratio je Mandžukić s druge strane udarcem pored gola.

Deset minuta prije kraja utakmice Hrvati zasluženo udvostručuju prednost. Modrić je pobjegao svom čuvaru i sjajnim udarcem matirao Caballera.

Gaučosi su do kraja igrali očajno, a kaznio ih je Rakitić s još jednim golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 3:0.

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon drugog kola osigurala prolaz u osminu finala, dok će Argentina strijepiti u posljednjem kolu jer ima svega jedan bod.

Tabela:

Klix.ba
Back to top button