Pred koncert Joksimovića u Bratuncu: “Despotovini” sporan organizator, prijete incidentima

U toku su pripreme i postavljanje bine za najveći koncert u Bratuncu u proteklih nekoliko decenija. Koncert će se održati sutra, a nastupa jedna od najvećih regionalnih zvijezda Željko Joksimović. Drugo veče nastupaju Vesna Zmijanac, Enes Begović i Elvira Rahić. Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Organizator koncerta je Udruženje građana „Podrinje“ na čelu sa Azmirom Husićem. Organizatori kažu da je zabranjeno unošene svih vrsta ambalaže, pića, zastava i transparenata i da će redari i obezbjeđenje isto oduzimati na ulazu.

Udruženje “Podrinje”, koje finansira koncerte, lokalnom klubu za upotrebu terena platilo 5.000 KM, a na poklon im je data kosačica vrijedna oko 10.000 evra kao podrška klubu. Koncert se održava pod sloganom “Svi zajedno s pjesmom za bolje sutra”.

Ipak, postoje oni koji ne žele da se održi koncert, jer je sporan organizator pa su najavili dolazak sa zastavama Republike Srpske i prijetnjama incidentima ukoliko im budu onemogućeno da uđu sa zastavama. Prijetenje stižu sa Facebook profila pod nazivom „Despotovina“.

” Braćo i sestre, pošto smatramo da su zabranom unošenja nacionalnih simbola na najavljeni koncert obuhvaćeni legalni simboli Republike Srpske, mi članovi Despotovine obavještavamo javnost da ćemo na najavljeni koncert doći sa zastavom Republike Srpske. Ako budemo onemogućeni od strane obezbjeđenja da to učinimo, mi ćemo zastavu zakačiti na naš dron i uvesti na stadion.

Ukoliko na nas bude vršen bilo kakav pritisak da to ne činimo, obavještavamo organizatore da ćemo stupiti u kontakt sa Predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, čiji je moto u izbornoj kampanji ”Pod zastavom Srpske”, jer zabranom naše zastave pristajemo na nacionalnu sramotu”.

(E.I. / Index.ba)

Back to top button