Perez sastavlja novi moćni Real: Courtois potpisao na šest godina

Transfer o kojem se posljednjih nekoliko dana spekulisalo i pisalo, danas je dobio zvanični epilog. Belgijski reprezentativac i sada već bivšiu golman Chelseaja Thibaut Courtois novi je čuvar mreže Real Madrida.

Courtois se vraća u Madrid, ali ovoga puta će nositi dres Reala FOTO: ARHIV Courtois se vraća u Madrid, ali ovoga puta će nositi dres Reala FOTO:
Od David De Gee preko Alissona do Kepe Arrizabalaga išle su spekulacije vezane za novog golmana koji će konkurisati za Relaovu “jedinicu”. Na kraju je izbor spao na 26-godišnjeg Belgijanca, koji je bio jedna od želja predsjednika kluba Florentina Pereza.

Iz Reala je saopćeno kako će Courtois potpisati ugovor na šest godina, a potpis na njega trebao bi staviti sutra nakon što uspješno apsolvira medicinske preglede.

Dolazak među Los Blancose za Belgijanca predstavlja povratak u Madrid, gdje je prije nekoliko godina s mnogo uspjeha stajao na golu gradskog rivala Atletica.

Belgijanac je u najboljim godinama za golmana, pa ako je Perez krenuo u sastavljanje novog moćnog Reala, onda je sigurno počeo od kvalitetnih temelja.

Gotovo istovremeno Real je saopćio kako hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlazi na jednogodišnju posudbu u redove Chelseaja.

Izvor: Faktor

Back to top button