HRVATSKA DO DRINE: U Posušju podignut spomenik u obliku Velike Hrvatske!

Nedavno je u jednom selu blizu Posušja svečano otkriven novi spomenik – u obliku Velike Hrvatske.Spomenik je izrađen po nacrtu fra Marija Knezovića koji je otprije poznat po sličnim akcijama.

U malom selu Broćancu kod Posušja, prije dvadesetak dana, postavljen je spomenik posvećen poginulima za hrvatsku slobodu. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o spomeniku koji je u obliku jedne od verzija Velike Hrvatske.

Spomenik je inače izrađen po nacrtu fra Marija Knezovića, a napravio ga je kipar Grgo Mikulić.

Otvoren je povodom tradicionalnog okupljanja Širića i Knezovića u Broćancu i nakon svečane svete mise koju je fra Knezović predvodio. Spomenik je na svečanosti i blagoslovljen, a iz općine Posušje su se kasnije pohvalili ovim događajem na svojim službenim stranicama, očito ne vidjevši ništa sporno u svemu.

Inače, svećenik Knezović, koji je i idejni začetnik spomenika, prošle se godine na malonogometnom turniru u Širokom Brijegu fotografirao s ekipom Crne legije koja je osvojila turnir. Dječaci su nosili crne majice s natpisom Crna legija i ušivenim grbom na kojemu je prvo polje bilo bijele boje.

Nazivom i izgledom očito se aludiralo na istoimenu elitnu ustašku jedinicu iz Drugog svjetskog rata, no svećenik koji evidentno ne vidi problem u tome, sa smješkom se fotografirao s tako odjevenim dječacima.

https://www.facebook.com/pg/Op%C4%87ina-Posu%C5%A1je-ured-na%C4%8Delnika-1561899574043387/photos/?tab=album&album_id=2289022304664440

(SB)

Back to top button