Ministar Ramić u Zvorniku: Otvoren put u povratničkom naselju Kamenica Gornja

Danas je u povratničkom naselju Kamenica Gornja, u općini Zvornik, otvorena obnovljena dionica lokalnog puta Mehići – Božići, u dužini od 2270 metara.

Riječ je o putu koji spaja područja tri općine – Zvornika, Kalesije i Šekovića, a projekat su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

.

Puštanju u promet ovog infrastrukturnog projekta prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, potpredsjednik RS iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić, zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i predstavnici bošnjačke povratničke zajednice u ovom kraju.

Ministar Ramić je kazao kako je Ministarstvo u ovom mandatu napravilo značajan iskorak sa ulaganjima na područje Zvornika, što je rezultiralo primjetnim napretkom u jačanju bošnjačke povratničke zajednice na ovom području.

“Poseban naglasak u ulaganjima, kroz ovaj manadat, bio je u jačanju saobraćajne povezanosti ruralnih povratničkih zajednica, kako sa najbližim gradskim centrima, tako i sa Federacijom. Bolje putne komunikacije utječu na sve ostale aspekte života – od ekonomije, preko obrazovanja pa do zdravstva. Kad su bolji putevi, radna mjesta, škole, bolnice i sve drugo je bliže i lakše dostupno. Zvornik je među najjačim i najvažnijim povratničkim zajednicama, i cilj je da u idućem periodu bude ostvareno još više ulaganja i prisustva institucija na ovom kraju”, kazao je Ramić.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović prenio je poruke gradonačelnika Zorana Stevanović uime Gradske uprave da je saradnja Grada Zvornika i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica primjer pozitivne prakse u radu za opću korist lokalne zajednice, sa fokusom na povratnička naselja.

 


“Putevi i drugi objekti od općeg ionteresa, koje smo zajednički gradili, korisni su velikom broju ljudi, te imaju funkciju povezivanja ljudi i poboljšanja života na zvorničkoj općini. Dosadašnja saradnja je na zavidnom nivou, a naš zajednički fokus je da u idućem periodu sačuvamo ovaj intenzitet rada i obogatimo ga dodatnim aktivnostima i ulaganjima”, kazao je.
Služba za odnose s javnošću,
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Infosvijet.net

Back to top button