Šuti kad sa mnom pričaš! Ovo je tekst koji je Dodika izbacio iz cipela!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od redakcije beogradskog dnevnog lista “Danas” da objavi reagiranje na tekst “Obratila mi se Republika Srpska”, poručivši da će, ukoliko reagiranje ne bude objavljeno, tužiti redakciju “Danas” i prijaviti Savjetu za štampu Srbije.

Kolumnistica beogradskog dnevnog lista „Danas“, Snežana Čongradin, 6. jula je objavila tekst naslovljen “Halo, Srebrenica” u kome je problematizirala najavljenu promociju knjige Ljiljane Bulatović “Srebrenica – Laž i podvala srpskom narodu“, koja je bila zakazana u Srebrenici, nekoliko dana pred održavanje Memorijalnog skupa u Potočarima i ukopa žrtava srebreničkog genocida.

Mada u tekstu nije spomenula predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegovog savjetnika za medije, Peru Simića, ovaj drugi je poslao ljutito reagiranje u kome je na najprimitivniji način vrijeđao novinarku Danasa. Pa ipak, Danas je objavio Simićevo neprimjereno reagiranje, mada po Zakonu to nije bio dužan, a Simiću je odgovorila novinarka Snežana Čongradin u kolumni pod naslovom “Obratila mi se Republika Srpska”, i time naamjeravala okončati polemiku.

No, Dodikov savjetnik Pero Simić ponovo je reagirao još prizemnijim napadom na novinarku Snežanu Čongradin i redakciju „Danasa“ ali je beogradski list to odbio objaviti uz obrazloženje da se u tekstu krši novinarski kodeks, na šta je Dodik zaprijetio podizanjem tužbe protiv novnarke i beogradskog lista, piše SB.

ZAsrebrenicu

Back to top button