Wigemark završio na hirurgiji u Banjoj Luci, povrijeđen na utakmici (FOTO)

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas je završio u prijemnoj ambulanti u zgradi Opšte hirurgije u Banjoj Luci.

Wigemark se povrijedio na fudbalskoj utakmici u Petrovu.

– O težini povrede ne znamo mnogo. Nadamo se da nije ništa ozbiljno. Tu smo da brinemo o njegovoj sigurnosti, kao što to uvijek radimo kada je riječ o licima koje obavljaju važne dužnosti – rekao je sagovornik iz MUP-a RS-a za portal Srpskacafe.

Neslužbeno, najvjerovatnije je u pitanju povreda koljena, koju je Wigemark “zaradio” na prijateljskoj fudbalskoj utakmici.

Povod za utakmicu bilo je otvaranje obnovljenih prostorija lokalnog kluba.

– Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovdje, u Petrovu, na otvaranju službenih prostorija fudbaskog kluba Sloga. Ove djevojke fudbalerke pokazale su sve ono što je dobro, u Petrovu, u regiji, u ovoj zemlji. Jedan tim koji igra zajednički, multietnički, iz različitih gradova – rekao je ambasador Wigemark uoči utakmice.

ŽFK “Sloga” okuplja 30 igračica iz Petrova i obližnjih opština u širem području Doboja, iz oba entiteta.

Prije deset godina klub je formirao tragično preminuli trener Jugoslav Jokić, koji je imao viziju da se ljudi spajaju kroz sport, bez obzira na njihovu etničku pripadnost. Zahvaljujući njegovim naporima, kao i motivaciji igračica i njihovih porodica, klub se kvalifikovao u žensku Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Fokus.ba

Back to top button