Sefer Halilović o Fahrudinu Radončiću: Kaži ljudima da je on kod mene u štabu bio kao špijun

U prošlom broju magazina Stav objavljen je intervju sa Arminom Cibrom, bivšim tjelohraniteljom i vozačom Fahrudina Radončića. Također, Stav je objavio transkript ratnog telefonskog razgovora generala Sefera Halilovića, a u kojem general optužuje Fahrudina Radončića da je špijun.

“U završnoj fazi sam trećeg izdanja knjige o balkanskom mafijašu Fahrudinu Radončiću, kojom ću javnosti u potpunosti prezentirati koruptivno-kriminalno djelovanje Radončića u BiH i za sva vremena staviti pečat na njegovo kvazipoštenje i kvazipatriotizam koji već decenijama pokušava podvaliti Bošnjacima. Između ostalog, riječ je o dokumentaciji, fotografijama, transkriptima, izjavama iz kojih će javnost jasno vidjeti da se Fahrudin Radončić u BiH bavio špijunažom, u toku rata sarađivao s agresorskom stranom, te kao ratni profiter trgovao drogom, alkoholom, kahvom i slično, a što je nastavio i u kasnijem periodu.

Tako je general Sefer Halilović jednom prilikom, kad je Radončić otišao u Hamburg, zove svoje prijatelje u Njemačkoj i kaže doslovno da ništa ne vjeruju Radončiću kad dođe tamo, da je on kosovsko-četnička mafija i da voli da se predstavlja kao njegov šef kabineta. Naglašava da je on u štabu Armije RBiH bio kao špijun. Taj transkript jako je interesantan i bit će objavljen u knjizi”.

Izvor: Magazin Stav

Back to top button