OVO SU SIMPTOMI DA JE VAŠE TIJELO PUNO OTROVA

Dugoročno dijelovanje može imati drugačije efekte

Koliko često se budite umorni bez energije za svakodnevne poslove koji vas čekaju? Aditivi u namirnicama, domaćinstvo, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje tijelo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi. Međutim, dugoročno dijelovanje može imati drugačije efekte.

Vrlo često sitne boljke poput glavobolje, tromosti i osjetljivost na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspijevamo da završimo.

Kako da ih se riješimo i koji je uzrok ovim neugodnim pojavama? Odgovor možemo da potražimo u višku toksina koje konstantno unosimo.

Sljedećih sedam znakova upozoravaju na toksine u organizmu i uče kako da ih otklonimo.

Konstantan umor

Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan. Ovo može biti znak da se vaše tijelo trudi da izbaci sav toksin koji ste unijeli. Kako da se izborite s ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje “više kafe” ili “slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u tijelu.

Problemi s kilogramima

Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vježbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža i dalje prekomjerna, možda je vaš problem hormonski. Veza s toksinima nije uvijek očigledna, ali je činjenica da prekomjerne količine toksina s kojima se tijelo bori mogu poremetiti i rad žlijezda. Potreban vam je kompletan detoks tijela kako biste povratili prirodnu ravnotežu hormona.

Loš zadah

Koristite žvake, pazite na oralnu higijenu, ali problem sa zadahom je i dalje tu. Loš zadah je uglavnom uzrok problema s probavom, ali može biti znak i da previše toksina unosite u organizam.

Zatvor

Naša crijeva svakodnevno primaju dosta toksina i pomažu da se tijelo s njima izbori. Kada imamo problema sa zatvorom, svi toksini ostaju u djelu probavnog trakta što utiče negativno na cijelo tijelo. Bol u glavi ili drugim delovima tijela i umor su samo neki od posljedica opstipacije. Ukoliko je u vašoj hrani previše hemikalija i pesticida, toksini su neizbježni, a samim tim i dodatni problemi zbog neredovnog pražnjenja crijeva.

Osjetljivost na mirise

Jaka reakcija na mirise, posebno parfeme, jednostavno znači da vam ne prijaju oni koje koristite. Međutim, ako postanete preosetljivi na sve malo jače mirise nije problem u parfemu već u višku toksina koji se skuplja u telu. Ukoliko osetite i glavobolju čim osetite neki jači miris, gotovo je sigurno da su toksini uzrok vašeg problema.

Bolovi u mišićima

Ako ne možete ponoviti vježbe koje ste radili juče, ponovno razmislite da nije uzork u toksinima. Ovo se naročito odnosi ako se bolovi u mišićima javljaju iako ne činite nikakve posebne napore.

Promjene na koži

Akne, miteseri i ostali problemi koji se javljaju na koži znak su da je organizam pun štetnih tvari. Akne se mogu pojaviti zbog preparata koje nanosimo, dok ekcem i psorijaza pokazuju da su se organizam teško bori s toksinima.

Avaz.ba

Back to top button