Policija ne dozvoljava migrantima da se iskrcaju iz talgo voza u Bihaću

Foto: Facebook

Na željezničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala talgo voz koji je rano jutros stigao iz Sarajeva, u kojem su uglavnom migranti, te ne dozvoljava iskrcavanje. Klix.ba saznaje da je policija blokirala i prolazak autobusa u USK koji voze migrante.

U vozu se, kako saznajemo, nalazi više od 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva.

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić kazala je za Klix.ba da je nakon jučerašnjeg sastanka s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem policija dobila naredbu da onemogući kretanje migranata prema USK, te da je u toku sastanak operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom nakon koje će biti poznato više informacija.

Kako saznajemo policija je zabranila ulazak autobusa koji prevoze migrante na područje USK, gotovo po istom principu kao što je bio slučaj sa prijevozom migranata u Salakovac kod Mostara, kada je MUP HNK zabranio prolazak.

Policijski komesar USK jučer je nakon sastanka rukovodstva policije u Unsko-sanskom kantonu i državnog ministra sigurnosti kazao da će policija blokirati svaki pokušaj dolaska migranata u Bihać.

Podsjetimo, u Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju i nadaju se da će u jednom trenutku moći preći granicu i domoći se Evropske unije.

Klix.ba

Back to top button