Policajac ubijen u “sačekuši”, prethodno u centru Sarajeva automafijaši pokušali ukrasti vozilo

Foto: D. S./Klix.ba
Jedan policajac je ubijen, a drugi teško povrijeđen jutros u klasičnoj “sačekuši”, rekao je za Klix.ba izvor u MUP-u Kantona Sarajevo.
Policijske patrole kružile su od 23 sata navečer jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila na Alipašinom Polju u C fazi.

Stanari ulica Bosanska i Geteova u sarajevskom naselju Alipašino Polje proveli su besanu noć svjedočeći vatrenom obračunu, kada su automafijaši pucali na policiju te jednog policajca ubili, a drugog teško ranili.

“Oko pola četiri ujutro čuo se pucanj, a potom rafalna paljba kao da pucaju petarde. Potom je počela galama i neko je viknuo ‘ubiše policajca’. Ubrzo su se čule sirene, policije je bilo svuda. Od tada je sve blokirano”, kazala nam je stanarka koja živi u zgradi kod koje se odvila drama.

Bijeli Golf hrvatskih registarskih oznaka još uvijek stoji na cesti, a ulica je blokirana nakon pucnjave u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen. Stanari okolnih zgrada moraju koristiti druge ulice kako bi došli do željene destinacije, a neki nisu jutros mogli krenuti na posao svojim automobilima.

Brat jednog od policajaca je bio na mjestu ubrzo nakon pucnjave. Plakao je i pokušao iz vozila izvući brata. Automafijaši su došli sa dva automobila, a nakon pucnjave su pobjegli. Jedan policajac je pokušao da ih zaustavi nakon što su kolegu upucali, ali su ga ubrzo ranili i pao je. Sve se odvijalo kod trafike.

“Ovo nije prvi put da se ovdje kradu automobili. Dokle više? Zar je ljudski život vrijedan vozila? Više nigdje niste sigurni. Treba uvesti oštrije kazne pa i smrtnu”, kazala je druga stanarka.

Na mjestu uviđaja povećava se broj policijskih patrola. Prisutan je veliki broj inspektora, a policajci obavljaju razgovor s očevicima. Okolni ugostiteljski objekti trenutno ne rade.

Klix.ba

Back to top button