25 posto jeftijinije za gay svadbe – gratis: “Danas, majko, ženiš svoga sina”

“Gay svadbe sviramo s 25 posto popusta pod uvjetom da obje majke daju bakšiš kad se bude sviralo ‘Danas, majko, ženiš svoga sina’, pisalo je na Facebook stranici Ivana Šebalja i The Becharsa.

Vjenčanje glumca i pjevača
Samo jedan status na Facebooku bio je dovoljan da ovaj bend dovede u žižu javnosti Hrvatske, ali i regije.

Telefoni nisu prestali da zvone, a novinari nisu prestali da se raspituju da li je u pitanju šala, hir ili je zaista riječ o sasvim običnoj ponudi za gay svadbe. Ivan Šebalj za Oslobođenje kaže da ovaj status jeste šaljiv, ali nije šala i da oni nastupaju na svim svadbama i hetero i gay, bitno je da ljubav pobjeđuje.

– Nedavno smo svirali na svadbi jednog poznatog kolege pjevača i jednog glumca, ali ne smijemo otkrivati imena. Većina takvih događanja su skrivena od oka javnosti jer je to još tabu tema kod nas. Popust od 25 posto na cijenu svirke za svadbu gay parova, ukoliko doživimo da majke dvojice mladoženja zajedno daju bakšiš na pjesmu “Danas, majko, ženiš svoga sina” nam je sinuo u jednom razgovoru kao zezancija i potencijalno urnebesna situacija. Odlučili smo je staviti kao Facebook status kako bismo malo nasmijali ljude, ali je vrlo brzo dospjela na sve portale u regionu i podigla neviđenu prašinu, tako da smo u posljednje vrijeme možda i najpoznatiji svadbeni bend u ex-Yu, objašnjava on i dodaje da bend pod ovim imenom postoji nešto duže od godinu.

Prije toga su, kako kaže za Oslobođenje Ivan Šebalj, funkcionirali kao tamburaški pop-bend, što je neko vrijeme bio prilično popularan žanr u Hrvatskoj. Imali su nekoliko hitova kao što su “Sad kada došla si”, “Želim te noćas”, “Samo me jednom pogledaj”…, ali se u junu 2017. taj bend razdvaja na dva dijela, a on i nekoliko ostalih članova postaju Ivan Šebalj & The Bechars.

– Trenutno bend čini šest članova, a ja sam i dalje vokal, te autor većine naših pjesama, priča nam Šebalj, koji je s novim bendom počeo jednu sasvim novu muzičku priču. Njihove pjesme pogodne za prvi ples mladenaca su ih odvele i na svadbene svirke u kojima, kako kažu, uživaju.

– Općenito svirke po svadbama su krenule kada su naše pjesme ljudi masovno počeli birati za prvi svadbeni ples još dok smo bili članovi bivše grupe. Više-manje su svi mladenci na taj poseban dan htjeli čuti odabranu pjesmu izvedenu u originalu, tako da smo u kratko vrijeme primili nebrojeno upita i odsvirali hrpu svadbi. Pokazali smo se kao vrhunski zabavljači, tako da je to samo potpirilo vatru. Poznati smo po tome da atmosferu dovodimo do usijanja pa na našim svirkama uopće nije neuobičajeno vidjeti mladenku kako pleše na stolovima, mladoženju kako leži na podu dok mu sviramo na uho i slične situacije. Naravno, kada se radi tako veliki broj svadbi, neminovno je da će doći i do nešto “zanimljivijih” angažmana, između ostalih i svadbe na kojima smo imali dvojicu mladoženja, pa sve do svadbe s jednim mladoženjom, ali bez mladenke. Situaciju s dvije mladenke još nestrpljivo iščekujemo, našalio se Šebalj i naglasio da bend nije samo svadbarski, naprotiv, njihov autorski rad je dobro poznat regiji i svake godine odrade veliki broj koncerata.

Premijera spota
– Svirali smo diljem Europe, Amerike, Kanade, pa naravno i u BiH. Upravo smo premijerno pustili i novi spot za pjesmu “Ako se s tobom probudim”, pa ga želimo podijeliti i sa vašim čitateljima. Spot je sniman na lokacijama u Italiji i Sloveniji, tekst i glazbu napisao sam ja, za produkciju spota zadužen je Rok Maver iz Tarapana benda, a spot nam je uljepšala i Miss Slovenije za 2018. godinu Danijela Burjan. Što se tiče nekih predstojećih angažmana, upravo ste nas ulovili na putu kroz BiH za Split, gdje imamo jednu dalmatinsku svadbu, a nakon toga, s obzirom na to da je sezona svadbi gotovo pri kraju, bacamo se na koncertne svirke, kažu ovi muzičari.

– Očekuju nas gostovanja diljem Hrvatske, kratka gostovanja u Švicarskoj i Njemačkoj, a sami kraj godine dočekat ćemo u Iloku na ladanjskom imanju Principovac u organizaciji Iločkih podruma, koji svake godine organiziraju jedan od najekskluzivnijih dočeka u Hrvatskoj. Ako nemate drugih planova, pozivamo vas i vaše čitatelje da nam se pridružite na ludoj i nezaboravnoj zabavi do samog jutra, veseli su članovi benda.

DŽEMILA BUSNOV
Oslobođenje

Back to top button