DJEČAK JE OSTAO BEZ RODITELJA, a kad je došao pred kuću nakon nadnice, ZALEDIO SE OD PRIZORA (FOTO)

Ovih dana društvenim mrežama kruži jedna poučna priča, koja dokazuje kako se nikada ne trebamo predavati, čak ni kada mislimo da nema rješenja.
“Na periferiji grada, tačnije u jednom malom selu, živjela je jedna jako skromna i siromašna porodica koja je bila veoma časna. Nisu imali novca, ali su imali mnogo ljubavi međusobno i velikog poštovanja između sebe.

Naime, u jednoj trošnoj kući, živjeli su otac, majka i sin jedinac. Sin je ostao bez svojih roditelja kada je imao samo 15 godina. U nasljedstvo od njih je dobio trošnu kuću, kao i pet ovaca.

On se bavio tim, a i radio je za neku nadnicu, to je sve što je imao u svom životu. Jednog dana, nakon što je imao jako naporan dan, vratio se kući kako bi namirio ovce, međutim tada je zatekao strašan prizor.

U toru gdje je čuvao ovce, on je zatekao vuka, a ovce su ležale na zemlji. Nije imao u sebi bijes da naudi vuku, otjerao ga je, a potom sjeo na pločnik i počeo da plače. Vidio je da mu u životu ništa nije išlo od ruke, ostao je bez roditelja, a sada i bez stada.

Sjetio se jednog komšije koji je sam krenuo u tuđinu, tačnije u Ameriku. Stupio je nekako i s njim i kontakt, a potom je i on otišao preko bare

Nakon 10 godina, on se vratio ponovo u selo, ali ovaj put sa porodicom, ženom i djecom. Upalio je svijeće za svoje roditelje, kao i vuku, koji mu je na kraju i pomogao da uspije u životu.”

Cik-media

Back to top button