Vučić: Ni Srbi ni Bošnjaci ne trebaju brinuti

On je stavove Ugljanina nazavao “pustom željom neodgovornog političara”, te je istakao da od toga neće biti opasnosti za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas nije želio da komentariše stavove novizabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića o granicama, istakavši da zvanični Beograd pokušava da gradi dobre odnose sa svima.

-Ne želim da komentarišem, pokušaćemo da gradimo dobre odnose. Nemam snage, niti mislim da imamo potrebe da bilo kome od njih odgovaramo, nerijetko ljudi o sebi govore mnogo više nego o onima o kojima bi željeli nešto da kažu – rekao je Vučić, nakon što je Komšić poručio Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati ili će biti problema.

Vučić je na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom naglasio i da, ni Srbi ni Bošnjaci, nemaju razloga za brigu zbog retorike Sulejmana Ugljanina, čija je lista pobijedila u Sandžaku na jučerašnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

-Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, na to smo naučili, naš narod ne treba da bude zabrinut. Ni Bošnjaci ne treba da budu zabrinuti, oni su naši građani i upravo se spremam da otvorim radove na putu Novi Pazar-Tutin – rekao je Vučić.

On je stavove Ugljanina nazavao “pustom željom neodgovornog političara”, te je istakao da od toga neće biti opasnosti za Srbiju.

Izvor:
Agencije

Back to top button