Vepar “pokosio” čovjeka usred grada, a borba se potom nastavila

Japanca koji je išao na posao u predgrađu grada Fukuoke iz čista mira je “pokosio” divlji vepar i nastavio da ga napada dok je čovjek pokušavao da se odbrani na tlu.

Na početku snimka vidi se kako uspaničena životinja glavom udara u žičanu ogradu blizu pruge. Onda se naglo okreće i istrčava na ulicu ka muškarcu u odijelu, koji teško da je slutio da ga ovako nešto može zadesiti u urbanoj sredini.

Žrtva pada, ali divlja svinja nije završila i ponovo nalijeće s druge strane. Poslije kraće borbe na asfaltu, čovjek ustaje i uspijeva da zadrži torbu, na koju se vepar također okomio. Životinja ubrzo bježi, preplašena sirenom obližnjeg automobila, i u punom trku nestaje u prolazu između dvije kuće.

Savjesni vozač vjerovatno je spasio napadnutog muškarca težih povreda, ali je žrtvi ipak trebalo 13 šavova zbog rane od kljova na butini.

Kako prenose lokalni mediji, vepar se vjerovatno spustio sa obližnjih planina i zalutao u grad na južnom otoku Kjušu. Ovakvi napadi su inače rijetki, ali rizik raste od novembra do januara kada im je sezona parenja.

AVAZ

Back to top button