Gradski odbor SDS-a Bijeljine traži ostavke Govedarice i kompletnog Predsjedništva

Gradski odbor SDS-a Bijeljine traži od predsjednika stranke Vukote Govedarice i kompletnog Predsjedništva ostavke radi loših izbornih rezultata. Sjednica je trajala puna tri sata i nakon nje nije bilo izjava za novinare.
“Gradski odbor SDS Bijeljina traži da cjelokupno rukovodstvo SDS, sa predsjednikom SDS na čelu, kao i generalnim sekretarom, preuzme odgovornost i podnese ostavku”, kaže se u saopštenju i dodaje da zahtijevaju da se u što kraćem vremenu zakaže vanredna Skupština SDS i da se održe vanredni unutarstranački izbori kako bi Srpska demokratska stranka otklonila sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu.

Zanimljivo je da bijeljinski gradski odbor SDS-a traži da Srpska demokratska stranka, kao državotvorna, odovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo SDS iznad borbe za ulazak u vlast, iako su ranije čelnici tog odbora bili za ulazak u vlast sa SNSD-om Milorada Dodika.

Gradski odbor SDS Bijeljina smatra da je krajnje vrijeme da se sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj postigne konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize.

Takođe, gradski odbor SDS Bijeljina traži da se predsjednik Glavnog odbora SDS ovlasti da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

Traže i da se prestane sa isključivanjem iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

(Vijesti.ba / BN TV)

Back to top button