Dobre vijesti za dječaka u školi zovu ‘strašilo’: Poznati sarajevski doktor će platiti operaciju 7-godišnjem Nailu iz Bihaća!

Nail bi, kako kaže, bio sretan kada bi izgledao poput svojih vršnjaka. To je moguće ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu koji je izvodljiv jedino u Beogradu

Pažnju javnosti u našoj zemlji ali i regionu izazvao je sedmogodišnji Nail Jakupović iz Bihaća. Gostujući u emisiji „Ispuni mi želju“ Nail je otkrio da ga drugari u školi zovu strašilo, piše Hayat.ba.

Naime, Nail zbog problema sa živcima na očnim kapcima ne vidi dobro. Nabori kože oko očiju predstavljaju prepreku Nailu da dobro vidi jer smanjuju njegovo vidno polje.

Ova nesvakidašnja priča nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nail bi, kako kaže, bio sretan kada bi izgledao poput svojih vršnjaka. To je moguće ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu koji je izvodljiv jedino u Beogradu.

Međutim, da li će operacija biti moguća saznat će se nakon prvog pregleda na koji Nail putuje već za nekoliko dana.

Urednica Džena Zeničanin porodicu Jakupović iz Bihaća obradovala je još jednom viješću.

– Redakciji „Ispuni mi želju“, nakon što je objavljen prilog u našoj emisiji, javio se jedan poznati, ugledni sarajevski doktor koji će snositi troškove prvog pregleda, a ukoliko dođe do operacije, i troškove iste. Također, doktor je samoinicijativno nazvao kliniku i rezervisao termin za pregled. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo – kaže Zeničanin ističući kako sarajevski doktor nije želio da se njegovo ime spominje u javnosti.

Njegova majka zaplakala je u studiju nakon što je dobila novac kojim je osigurana operacija neophodna ovom malom dječaku.

Osim toga, porodica je dobila i sredstva potrebna za putne troškove i boravak u Beogradu.

Šta se to još desilo u studiju emisije „Ispuni mi želju“, kakve su bile rekacije Nailove majke na njegove riječi, ali i ko je sve pustio suzu pogledajte u videoprilogu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button