Vranješ poslao skandaloznu poruku: Vojvoda Đujić ostaje na mojoj ruci dok je ona na meni

Ognjen Vranješ je doživio niz kritika zbog tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića, za svoj potez osuđen je od NSBiH, a i od bh. javnosti.

Defanzivac belgijskog Anderlehta je za Srpskainfo postavio niz pitanja zašto je stavljen na “stub srama”.

– Postavljam vam svima pitanje da li sam sporan ja ili vojvoda Đujić. Prije nego se odvaži da donese sud, javnost mora znati ko je bio vojvoda Đujić, odakle ja dolazim, ko sam sada, status i historiju naroda kojem pripadam, odnos i relaciju nacija unutar moje reprezentacije, pa tek onda donosi sud.

Prema mom mišljenju, najispravnije je da vam postavim pitanje: Da li se ovdje radi o meni ili o Đujiću? Da li bi možda bilo toliko bitno čiji lik nosim na ruci da igram treću ligu u BiH? Da nisam uspješan i da ne igram na nivou na kojem igram, da li bi nekoga zanimalo šta imam na svom tijelu?

Ponavljam, na svom tijelu! Da ne pripadam narodu kojem pripadam, da li bi se neko drznuo da blati mene i historijsku ličnost kao što je vojvoda Đujić?

Treba li da ih nabrajam? Smeta nekome vojvoda Đujić koji je prije svega bio svešteno lice i u godinama kada je moj narod stradao, možda i najviše u skorijoj historiji, on se suprotstavio zlobnicima.

Uostalom, rekoh da ne želim bilo kome da podnosim račun i opravdanje, niti da držim čas historije, a za mene i većinu stanovnika Republike Srpske, kao i cijelog srpskog naroda, vojvoda Đujić je heroj i simbol otpora prema neprijatelju i niko mi ne može uzeti pravo na takav stav.

Poruka je jasna, vojvoda Đujić ostaje na mojoj ruci dok je ruka na meni ili dok ja ne odlučim drugačije, a to bi značilo još veoma dugo, ako Bog da zdravlja i sreće, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne.

Svi vi koji imate problem s Đujićem, zapravo imate problem sa sobom. Dok god ne crtam i ne pišem po nečemu vašem, dozvolite da imam pravo na svoje izbore.

Pozdrav svima i zapitajte se da li je problem Vranješ ili vojvoda Đujić. Mogu da igram još sezonu ili deset, ali moj narod i njegovi velikani će da žive vječno i, na vašu žalost, to nikada neće prestati – konstatirao je Vranješ za Srpskainfo.

Back to top button