Prosinečki ponovo operiran!

Robert Prosinečki, selektor našeg državnog tima, ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saznaje “Dnevni avaz”.

– Prosinečki je ponovo morao biti operisan, jer mu je rana sporo zarastala – javlja naš izvor iz KCUS-a te dodaje:

Stanje stabilno

– Druga operacija je obavljena u subotu… Dobro je podnio operativni zahvat, a njegovo stanje je trenutno stabilno.

No, druga operacija je, za razliku od prve, obavljena daleko od očiju javnosti te se u KCUS-u i Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine čuva u velikoj tajnosti.

– Ne, ništa nije strašno, ali je operacija, jednostavno, bila neizbježna – govori naš izvor.

Prosinečki se, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

– Selektor Prosinečki do daljnjeg je vraćen na intenzivnu njegu. Za sada postoperativni oporavak ide dobro, a ako tako ostane, onda će krajem sedmice biti vraćen na odjel Abdominalne klinike KCUS-a – saznajemo od našeg izvora iz KCUS-a.

Posjete bolničkoj sobi, gdje je poslije prve operacije ležao selektor, bile su ograničene, a pristup je bio dozvoljen samo njegovim najbližima i pojedinim uposlenicima NSBiH.

Bez kontakta

U nekoliko navrata prije i poslije žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020., koji je obavljen u Dablinu, pokušali smo stupiti u kontakt sa selektorom Prosinečkim, ali nam to nikako nije polazilo za rukom. Čak smo slali i SMS-ove, na koje nije bilo odgovora. Sada nam je jasno i zašto.

– Naš Robi je nepopravljivi optimista. I prije žrijeba u Dablinu rekao je da sigurno idemo na Evropsko prvenstvo 2020. – saznali smo u razgovoru s nekoliko uposlenika NSBiH.

Uz njega supruga Vlatka

Tokom svih bolničkih dana, uz selektora našeg državnog tima je njegova supruga Vlatka, kojoj je NSBiH osigurao vozača i pratioca. Riječ je o Fuadu Keči, bivšem ekonomu naše reprezentacije, a sada penzioneru.

Avaz.ba

Back to top button