Završeni protesti opozicije u Beogradu, demonstranti šetali i do zgrade RTS-a

Protestna šetnja opozicije u Beogradu nazvana “Stop krvavim košuljama” završena je večeras nešto prije 20 časova, a protekla je bez incidenata.
Na čelu kolone, koju su predvodili lideri Saveza za Srbiju, bio je veliki transparent “Stop krvavim košuljama” i dobošari. U šetnji je učestvovalo više hiljada ljudi, a nije bilo vidljivo prisustvo uniformisane policije.

Na protestu su bili potpredsjednici Narodne stranke Nikola Jovanović i Miroslav Aleksić, lider Dveri Boško Obradović, predsjednik DS Zoran Lutovac, funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena, predsjednik Pokreta za preokret Janko Veselinović i drugi, piše b92.

Protestna šetnja išla je pored Skupštine Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije, pa nazad, Makedonskom ulicom, do Trga republike. Nije bilo nikakvih stranačkih obilježja, a građani su nosili transparente “Neonaci Naprednjaci”, “Majo, Marijane”, “Svom snagom u glavu” i “Zašto ćutiš Evropo”.

Protestna šetnja “Stop krvavim košuljama” organizovana je poslije nedavnog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera “Levice Srbije” Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika u Kruševcu.

Savez za Srbiju je pozvao nezadovoljne građane da učestvuju u “građanskoj, nestranačkoj šetnji” organizovanoj “u znak protesta protiv krvavih košulja i nasilja aktuelne vlasti”.

Poruka koju žele da “dostojanstveno i civilizovano” pošalju sa proteste je da uvrede i prijetnje nisu njihov rječnik, da metalne štangle nisu njihovi rekvitiziti, da “krvave košulje” ne smiju postati zastava Srbije, kao i da nasilje ne smije postati “vladajući ambijent”.

(Vijesti.ba)

Back to top button