Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara

RS bi sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS trebalo da dobije novu vladu, koju će predvoditi Radovan Višković, dosadašnji šef Kluba SNSD-a u parlamentu

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je večeras da kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH te stranke bude Zoran Tegeltija, sadašnji ministar finansija RS, pišu Nezavisne.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD kazao je nakon sjednice da je rano govoriti o imenima ministara u Savjetu ministara BiH.

Dodik je izjavio da će SNSD u novoj Vladi RS imati osam ministara i predsjednika, dok će ostali resori biti podijeljeni na DNS, novoformiranu stranku Nedeljka Čubrilovića i Socijalističku partiju, a po jedno ministarstvo dobiće Ujedinjena Srpska i NDP.

RS bi sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS trebalo da dobije novu vladu, koju će predvoditi Radovan Višković, dosadašnji šef Kluba SNSD-a u parlamentu.

SNSD-ov prijedlog za ministra za prostorno uređenje je dosadašnja ministarka Srebrenka Golić, Anton Kasipović za ministar pravde, a Zlatan Klokić, za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Dragan Lukač kako predlažu ostaće ministar unutrašnjih poslova.

Alena Šeranića predlažu za fotelju ministra zdravlja i socijalne zaštite.

Dodik je naveo da bi nova ministrica finansija trebala da bude Zora Vidović, poljoprivrede Boris Pašalić, dok će Srđan Rajčević biti na čelu novoformiranog ministarstva koje će se baviti informacionim tehnologijama.

Dodik je kazao da će se Vlada baviti razvojnim pitanjima, da će se ići na povećanje plata, a da će od 1. januara biti povećane plate prosvjetnim radnicima a nakon toga i policiji.

Rekao je da će se voditi politike rasterećenja rada, i da će se provoditi veliki infrastrukturni projekti, izgradnje novih saobraćajnica i rekonstrukcije postojećih.

Dodik je dodao da Višković ima pumo povjerenje stranke i odriješene ruke da od ministara traži maksimalni angažman.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button