Mujanović: Ashdown je omogućio da se bivša fabrika akumulatora preda Memorijalnom centru

Posebnu zahvalnost izražavamo na Odluci koju je donio 2003. godine da se zgrada bivše fabrike akumulatora u Potočarima preda Memorijalnom centru
Rukovodstvo i zaposlenici Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, te članovi Udruženja majki žrtava genocida izrazili iskreno saučešće povodom smrti bivšeg visokog predstavnika u BiH Paddya Ashdowna.

– Cijela Bosna i Hercegovina je osjetila njegovo zastupanje interesa koji su u tom momentu bili presudni za opstojnost države, a posebno istrajnosti u pronalasku i identifikaciji ubijenih žrtava u zaštićenim zonama Srebrenica i Žepa. Posebnu zahvalnost i ovim putem odajemo visokom predstavniku Paddyju Ashdownu na Odluci koju je donio 2003. godine da se zgrada bivše fabrike akumulatora u Potočarima preda Memorijalnom centru, čime je postavljena materijalna osnova za formiranje i rad Memorijalnog centra u Potočarima koji će čuvati uspomene i sjećati na genocid u Srebrenici u punom smislu te riječi – navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović.

Izvor:
Faktor

Back to top button