Mektić pozvao Vučića da se ogradi od Dodika, zloupotreba i kriminala te da podrži Davora

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić (SDS) pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži porodicu ubijednog banjalučkog studenta Davida Dragićevića i od institucija RS zatraži da konačno riješe ovaj slučaj.
“Pozivam Aleksandra Vučića da se ogradi od gluposti Milorada Dodika, koji je i danas rekao kako postoji jedna vrsta specijalnog rata protiv RS, odnosno da neke službe i pojedinici u BiH žele da zavade Srbiju i RS, odnosno srpski narod sa obje strane Drine. Milorad Dodik nije RS, to su dva sasvim različita pojma, kao nebo i zemlja. Predsjednik Srbije treba da shvati vapaje Davidovog oca Davora Dragičevića da se rasvijetli ubistvo njegovog sina, u koje su duboko involvirane institucije RS, prije svega MUP RS, pa i sam Dodik. Smatram da bi bilo korektno od Vučića da podrži porodicu Dragičević u traženju istine i pravde, te da pozove institucije RS da riješe ovaj slučaj, kada je očigledno da je sve rasvijetljeno. To je vapaj porodice kojoj je ubijeno dijete, a institucije neće to da riješe”, kazao je Mektić u izjavi za Vijesti.ba, te dodao:

“U RS će pobijediti narod, a da sutra ne bi ispalo da je Vučić protiv srpskog naroda, a da nepotrebno stoji uz Dodika, pozivam ga da se ogradi od njegovih tvrdnji. Dodik samo pokušava da Vučića kao zaštitnika involvira u svoju i odbranu kriminala vlasti u RS. Time želi sebi podići rejting i ponovo pokušava prijetiti narodu RS, ovoga puta Srbijom”.

Ministar sigurnosti BiH kategorično tvrdi da u RS ne postoji nikakva obojena niti bilo koja druga revolucija, već da narod želi pravdu u vladavinu zakona.

“Ne vidim potrebu da se Vučić ograđuje od srpskog naroda u RS, niti to od njega iko traži. Ovdje je samo problem u Miloradu Dodiku i aktuelnoj vlasti”, mišljenja je naš sagovornik .

Kako je potcrtao, nikome ne pada na pamet da dijeli srpski narod, jer je to jedan narod.

“Ovdje nije u pitanju to, nego pokušaj da se Dodik i vlast u RS poistovijete sa narodom, a to su, ponavljam, dvije apsolutno različite stvari”, naglasio je Mektić, te poručio:

“Jadan je i Milorad Dodik i mi, srpski narod, ako smo spali na to da ga od nas stvaralaca RS i u ratu i u miru brani Dževad Galijašević, koji je u ratu bio oficir Armije RBiH”.

Mektić je podsjetio da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač uputio pisamo svim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, dodavši da je time ponovo devalvirao slučaj ubistva Davida Dragičevića.

“Poslao im je čak jednu vrstu prijeteće poruke, rekavši im da se uzdrže od komentarisanja prilika u RS, a da će njene institucije završiti posao. To znači da im je definitivno voda u ušima i da su izgubili povjerenje naroda i ambasada, te međunarodne zajednice da rade zakonito. Žele da utiču i na samo razmišljanje predstavnika međunarodnih organizacija u BiH”, konstatovao je Mektić.

U razgovoru za naš portal, osvrnuo se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je, govoreći o protestima u Banjaluci, poručio kako bi Mektić, kao ministar koji kontroliše Graničnu policiju BiH, morao znati ukoliko su u BiH ušli pripadnici MUP-a Srbije i prisustvovali događajima na banjalučkom Trgu Krajine.

“Podsjećam ministra Stefanovića da je pred parlamentarne izbore u BiH 2014. godine u ovu zemlju ušlo 120 kozaka i to preko aerodroma ‘Nikola Tesla’ u Beogradu. MUP RS poslao je svoja vozila po njih i dovezao ih je u Banjaluku, te smjestio u bazu specijalne jedinice policije. Oni su trebali da izazovu nerede u RS, jer se u najvećem broju slučajeva radilo o ljudima koji su učestvovali u ratu u Ukrajini. Kako tada ministar Stefanović nije htio da zna, iako je bilo očigledno, da ti ljudi dolaze sa ciljem da u RS isprovociraju sukobe, krvoproliće i da na taj način vrše pritisak na srpski narod da ne bi smio glasati ni za koga drugog, osim za Dodika”, pita ministar sigurnosti BiH.

On je ponovio da u sve što se dešava u vezi sa slučajem Davida Dragičevića, ne treba uvlačiti srpski narod, kako ni iz RS, tako ni iz Srbije.

“Problem je u jednom broju političara koji sebe poistovjećuju sa RS i kada god počnete pričati o njihovom kriminalu i lopovluku, oni kažu da je to napad na RS. Ne! RS svakao, a lopovluk, kriminal i pljačkanja od strane ove vlasti nikako!”, jasan je Mektić.

(Vijesti.ba)

Back to top button