Određen jednomjesečni pritvor pekaru iz Otesa

Trnčiću se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti, a pritvor je određen zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao utjecati na svjedoke te zbog opasnosti od bijega

Određen je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41) iz Prijepolja, srbijanskom pekaru s boravištem u Sarajevu.

Trnčiću se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti, a pritvor je određen zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao utjecati na svjedoke te zbog opasnosti od bijega.

Kako je Avaz pisao, smrtno je stradao Mermin Kovačević zvani Braco iz Sarajeva, gluhonijemi autolimar, a istražitelji još ispituju je li nastradao u pucnjavi ili se radi o samoubistvu, što od početka istrage tvrde Trnčić i njegova nevjenčana supruga Amela Muhović, s kojom ima dvije maloljetne kćerke. I Muhović je bila privedena, ali je puštena na slobodu.

– U dvorištu kuće u ulici Sastavci na broju 27 u naselju Otes na Ilidži, u društvu Kovačevića, ispalio je više hitaca iz puške i pištolja. I iz iskaza Muhović proizlazi da je osumnjičeni počinio djelo – kazao je jučer na ročištu tužilac Mirza Mutevelić.

(Foto i tekst: Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button