Narcis Mekić silovao staricu pa je izmasakrirao nožem

Šokantni rezultati vještačenja obavljenog u sarajevskom Centru za forenziku vezani za ubistvo starice Ankice Krstanović (75) krajem septembra prošle godine u Bugojnu, neslužbeno saznajemo, pokazali su da je na tijelu i posteljini pronađena sperma uhapšenog Bugojanca Narcisa Mekića (24).

Opet saslušanje

Time bi se Mekić, koji je od septembra u pritvoru, osim s optužnicom za ubistvo starice i dvojice prijatelja, mogao suočiti i s optužnicom sa silovanje u slučaju kakav Bugojno, ali i cijela srednja Bosna, ne pamte.

U prilog svemu govori i odgovor koji smo jučer dobili iz Kantonalnog tužilaštva SBK koji su na naš upit u kojoj je fazi istraga ubistva kazali da će Mekić biti ispitan u svojstvu osumnjičenog na nove okolnosti.

– U konkretnom predmetu provest će se sudsko-medicinsko vještačenje, a N. M. će u svojstvu osumnjičenika biti ispitan na nove okolnosti do kojih se došlo u istrazi te će nakon prikupljanja svih dokaza biti podignuta optužnica pred nadležnim sudom – navela je Ernesa Beganović, stručna saradnica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva SBK.

Kuća u kojoj je živjela ubijena starica
Mekić je osumnjičen da je zajedno sa dvojicom prijatelja, Denisom Seferovićem (24) i Muhamedom Meškinom (23), koji su kasnije pronađeni mrtvi, nakon pijanke najprije provalio u kuću nesretne starice, gdje su se Mekić i Seferović navodno nožem iživljavali na nesretnoj ženi, koju su potom, navodno, ubili i opljačkali.

Zapalio kuću

Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je, navodno, drugim nožem ubio Meškina, a rano ujutro nakon toga i zapalio kuću kako bi prikrio dokaze, dok je Seferović umro od trovanja dimom, potom i izgorio.

Neslužbeno smo mogli čuti da se nakon navodnih ubistava Mekić presvukao kod drugih prijatelja, te je nastavio piti u lokalnim ugostiteljskim objektima do sitnih sati. Jutro nakon ubistva policija ga je privela.

Mekiću je nedavno pritvor produžen naredna tri mjeseca. Kako nam je jučer potvrdila njegova advokatica Branka Praljak, Mekić se sve vrijeme brani šutnjom.

Krv na odjeći, čekiću i nožu

Također, neslužbeno saznajemo da je vještačenje tragova na dva krvava noža, čekiću i odjeći potvrdilo navode iz prijave koju je policija podnijela Kantonalnom tužilaštvu. Policija je na smetljištu pronašla krvavu odjeću za koju smatraju da pripada uhapšenom, a u kućama i oba noža s tragovima krvi, kao i krvavi čekić. Kod privedenog Mekića, kojega terete za tri ubistva i pljačku, sada možda i silovanje, pronađena je i određena količina novca.

Acaz.ba

Back to top button