Počele pripreme igrača Tuzla Cityja, obratio im se Azmir Husić

Šef stručnog štaba očekuje dolazak nekoliko kvalitetnih igrača, a jedina prinova za sada je Eldin Trumić koji je došao iz prvoligaša Slavena iz Živinica

Umjesto u srijedu, kako je bilo najavljeno, pripreme nogometaša Tuzla Cityja za proljetni dio prvenstva počele su danas. U stvari, jučer je obavljena prozivka, a potom su obavljena testiranja i pregledi igrača, dok je prvi trening zakazan za danas u popodnevnim satima na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Tuzli.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević objasnio je da je predsjednik kluba Azmir Husić jučer bio na putu, a danas je s igračima i trenerima održao sastanak na kojem je bilo riječi o planovima i očekivanjima u nastavku sezone.

– Na stadionu Tušanj radit ćemo do 23. januara. Nakon toga odlazimo u Međugorje na sedam dana. Početkom februara odlazimo u Ulcinj gdje ćemo ostati 13 dana. Odigrat ćemo više kontrolnih utakmica, a „generalku“ 16. februara, sedam dana prije nastavka prvenstva i susreta sa Sarajevom – predočio je Starčević plan priprema ekipe, kojoj je imperativ ostanak u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba očekuje dolazak nekoliko kvalitetnih igrača, a jedina prinova za sada je Eldin Trumić koji je došao iz prvoligaša Slavena iz Živinica. Danas će se pripremama priključiti Vojo Ubiparip i Nermin Crnkić.

Tuzlaci će u drugi dio prvenstva startati bez nekoliko iskusnih igrača koji u prvom dijelu prvenstva nisu opravdali očekivanja struke.

– Adnan Šećerović i Stefan Vukmirović nisu više naši igrači, a ugovor je raskinut i sa Jocom Stokićem i Lazarom Obradovićem – naveo je Starčević.

Tuzla City se trenutno na tabeli Premijer lige nalazi na 10. mjestu sa 20 bodova, samo dva više od GOŠK-a i pet od posljednje Krupe.

Autor: Fena

Back to top button