TEŠKA SITUACIJA I U SREBRENICI: VEĆINA LOKALNIH NEKATEGORISANIH PUTEVA NEPROHODNA

Većina lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Srebrenica su neprohodni. Visina sniježnog pokrivača u gradu je oko 80 centimetara, a u brdsko-planinskim predjelima oko 100 centimetara.

Iako snijeg ne prestaje da pada, nasreću nema ugroženog stanovništva i trenutno nema potrebe za hitnom intervencijom dostavljanja hrane i lijekova – potvrdio je Feni samostalni stručni saradnik Službe civilne zaštite Općine Srebrenica Hasudin Mustafić.

Dodaje kako putevi nisu čišćeni, jer već 24 sata konstantno pada snijeg, a nakon prestanka padavina odmah će početi redovno čišćenje lokalnih nekategorisanih puteva u skladu s prioritetima.

– Tokom jutra uspjeli smo kontaktirati predsjednike mjesnih zajednica s područja naše općine i prema njihovim informacijama stanje je uredno na terenu i nema ugroženog stanovništva. U slučaju potrebe, civilna zaštita će reagovati u skladu s mogućnostima – kazao je Mustafić.

Prema informacijama iz elektrodistribucije Srebrenica, trenutno bez napajanja električnom energijom je rejon Zelenog Jadra, a u ostalim dijelovima općine uredno je snabdijevanje strujom, kao i pitkom vodom.

IB.com/ Foto: Fena

Back to top button