Sin nije dogovarao tuču, on je namamljen i pretučen

Nakon napada, Jasnu Gazibegović, majku premlaćenog dječaka, posjetila Berizova majka iz Malešića i izvinila se za ono što je njen sin uradio

Esad Gazibegović, otac 16-godišnjeg A. G., koji je prošle subote u Gračanici pretučen mehaničkim ključem, tvrdi da njegov sin nije dogovarao tuču, nego da je namamljen i premlaćen.

Maloljetnik je učenik 2. razreda srednje škole i član Košarkaškog kluba Gračanica. Njega je na ulazu u Malu pijacu u Gračanici, kako je saopćeno iz PS Gračanica, pretukao Beriz Š. (19) iz naselja Malešići. Istraga još nije završena, a učenik se oporavlja u kući svojih roditelja Esada i Jasne Gazibegović.

Otac Esad ispričao je detalje napada od 5. januara i šta se događalo poslije.

– Naš sin 4. januara je s društvom otišao u kafić na Skveru u Gračanici, na proslavu rođendana. S njim su bila dvojica drugova. Za drugim stolom bilo je društvo Beriza Š. iz Malešića. Prijatelj našeg sina je plesao i nešto se porječkao s Berizom Š. Tada su naš sin i njegova dvojica prijatelja napustili kafić – ispričao je Esad.

Potom je, kaže Esad, Beriz njegovom sinu poslao poruku da se sutra uvečer nađu u Gračanici, ali ne da se tuku, već da popričaju.

– Beriz je sa svoja tri druga mog sina i njegova dva druga namamio na ulaz u Malu pijacu i čim su došli, pitao je ko je moj sin i odmah ga udario velikim mehaničkim ključem u glavu. Dok je sin čučao na koljenima, on mu je zadao još sedam udaraca u glavu. Kući, svog krvavog, doveli su ga drugovi – rekao je Esad.

On je ogorčen što je policija samo obavila razgovor s napadačem na njegovog sina, koji je zbrinut u tuzlanski UKC. Nakon napada, Jasnu Gazibegović, majku premlaćenog dječaka, posjetila je Berizova majka iz Malešića i izvinila se za ono što je njen sin uradio. Također, razgovarali su i Esad i Berizov otac.

Avaz.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f