Rođaka “zatukao” lopatom, pa došao da izjavi saučešće: Sinovi traže najveću kaznu

Supruga optuženog dolazila kod njih kući i kazala da su Radeta “satrale” krave

S mjesta zločina u Rekavicama kod Banje Luke

Porodica ubijenog Radeta Vukovića (75) iz Rekavica kod Banje Luke zatražila je najstrožiju kaznu za optuženog Nenada Vukovića (62).

Dvojica Vukovića inače su rođaci, a počinilac je nakon što je usmrtio žrtvu u oktobru prošle godine, članovima porodice ubijenog došao da izrazi saučešće, uvjeravjući njegove sinove da je u pitanju bio srčani udar.

Potvrdili su ovo u banjalučkom Okružnom sudu sinovi ubijenog, Sladenko i Obrenko Vuković.

– Optuženi Nenad Vuković je došao i izrazio saučešće i govorio je da je očeva smrt srčaniudar i da je pao – kazao je Sladenko Vuković. Dodao je da nikad ne bi posumnjao na Nenada i zatražio najstrožiju kaznu.

On je ispričao da je supruga optuženog dolazila kod njih kući i rekla da su krave “satrale” Radeta.

Njegov brat Obrenko je ispričao da su svi povjerovali u tu priču.

– Prije desetak godina se zapetljao i krava ga je vukla, pa smo posumnjali da je i sada bilo tako. Кada je otac pronađen, optuženi nam je izrazio saučešće. Ni danas ne mogu da vjerujem da je to uradio. Ako ima pravde, tražim najstrožiju moguću kaznu za njega – rekao je Obrenko.

On je ispričao da su se dvojica rođaka i ranije znali prepirati, ali da se nije radilo o ozbiljnijim svađama.

U sudnici je govorio i svjedok koji je pronašao beživotno tijelo u lokvi krvi, te naveo da je prvo Nenada Vukovića pozvao za pomoć i ne sluteći šta se desilo, te da je ovaj pošao
sa njim.

Porodica ubijenog Radeta Vukovića zatražila je nadoknadu materijalne štete.

Tužiteljica Zorica Baroš je sudu predala zahtjev u kojem se navodi da traže 971 КM na osnovu ugovora o sahrani s pogrebnim preduzećem, dodatnih 3.800 maraka za troškove sahrane
kao i 8.000 maraka koliko je, kako procjenuju, Vuković godišnje zarađivao.

Sin Obrenko je istakao da neće tražiti nadoknadu za pretrpljenu duševnu bol, a Sladenko da hoće, iako nije precizirao koliki iznos.

Nenada Vukovića optužnica tereti da je Radeta Vukovića ubio 26. oktobra prošle godine u jutarnjim satima na lokalnom putu u zaseoku Bare u Rekavicama kod Banje Luke. Zadao mu je više udaraca lopatom u predjelu glave, te je odmah nastupila smrt.

Izvor:
Faktor

Back to top button