Ubio suprugu nakon porođaja pa tjerao kćerkice da spavaju sa mrtvom majkom

U ponedjeljak je počelo suđenje Justinu Reyu, koji je, kako se sumnja, prije 15 mjeseci isjekao na komade suprugu Jessicu u hotelu u Kanzas Cityju, ubrzo nakon što se porodila.
Rey, koji je, između ostalog, optužen za nepropisno uklanjanje posmrtnih ostataka i dovođenje djece u opasnost, prvo je rekao da mu je supruga umrla na porođaju, a kasnije da je izvršila samoubistvo.

On je slikao stariju kćerkicu i bebu s tijelom pokojne majke, pustio ih da prespavaju s njima, dovodeći njihov život u opasnost, a zatim tijelo odnio u skladište u Leneksi, gdje je oktobra 2017. i uhapšen, nakon što je jedan svjedok ispričao policiji da porodica tamo boravi.

Policija je tada zatekla Reya, njegovu dvogodišnju kćerku i bebu, dok su Jessicini posmrtni ostaci bili sakriveni u nekoliko kontejnera. Istražitelji tek trebaju dokazati kako je umrla, te zbog toga još nisu optužili Reya za ubistvo.

Rey je tvrdio da je tijelo mrtve žene isjekao da bi mogao da je prenese u Arizonu, gdje je rođena, i gdje je trebao da je sahrani.

On je porekao da je porodica živjela u magacinu i kaže da su tamo samo svratili da bi uzeli stvari za predstojeći put.

Rey je optužen i za seksualno iskorištavanje djeteta, nakon što je policija u njegovom mobilnom telefonu našla dječji pornografski materijal.

Porodica žrtve izjavila je za “41 Action News” da su Rej bili beskućnici prije Jessicine smrti i da je Justin kontrolirao suprugu, koja ga se plašila.

– Njena jadna djeca je neće ni upoznati. Bila je divna osoba. Imala je zlatno srce – rekla je Rachel žena koja je pomagala pokojnoj Jessici.

(Vijesti.ba / Blic)

Back to top button