Zlatni ljiljani Podrinja poručuju Komšiću i SDP-u: Ne popuštajte pod pritiscima dezertera

Samo je jedna republika i cjelovita država, a to je Bosna i Hercegovina, za koju su patriote i Podrinja i Sarajeva i svih krajeva Bosne i Hercegovine bile spremne položiti živote 1992-1995, kaže se u saopćenju

Sastanak lidera stranaka Bh. bloka

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Podrinja osuđuje “sramne kvalifikacije koje je iznio član Predsjedništva Naše stranke Tarik Haverić u ime te političke opcije i otuđenih dijelova SDP-a, u javnim nastupima u kojima se promoviše razbijanje patriotskog političkog bloka u Bosni i Hercegovini”.

– Najprije je u programu Federalne TV Haverić, na ciničan i bahat način, odbio odgovoriti na pitanje koje su mu postavili povratnici iz Podrinja, da li priznaje međunarodne granice u kojima je priznata Bosna i Hercegovina, što uključuje i brigu o povratnicima u Podrinju, ili je briga njegove političke opcije svedena isključio na područje Kantona Sarajevo. To je prvi put da je ikada jedan političar iz reda stranaka sa sjedištem u Federaciji otvoreno odbio kazati da priznaje međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine. Da stvari mogu biti i još gore, Haverić je pokazao, kada je u programu N1 kazao da njegova stranka ima interes samo za Kanton Sarajevo, nazivajući ga čak “republikom Sarajevo”. To bi, nakon odbijanja da prizna BiH u njenim granicama, jedino moglo značiti podjelu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH na “republiku Sarajevo”, “Republiku Srpsku” i valjda još neke republike, što je najveća uvreda za sve časne ljude u ovoj zemlji, a najviše za žrtve genocida – kaže se u saopćenju Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Podrinja, koje potpisuje Muhamed Čikarić.

Dodaju da je samo jedna republika i cjelovita država, a to je Bosna i Hercegovina, za koju su patriote i Podrinja i Sarajeva i svih krajeva Bosne i Hercegovine bile spremne položiti živote 1992-1995, dok nas je Haverić iz udobnih fotelja u Parizu svrstavao među nacionaliste i izjednačavao sa onima koji su vršili agresiju i genocid.

– Zlatni ljiljani Podrinja očekuju od patriota u DF-u i zdravim dijelovima SDP-a i njihovih lidera Željka Komšića i Nermina Nikšića da neće naivno nasjesti na priču, koju im plasiraju dezerterske strukture i ubačeni elementi. Sve patriotske snage moraju biti ozbiljne i ne smiju razmišljati samo o vlastitim i stranačkim interesima, već o državi i ljudima širom Bosne i Hercegovine, i ujediniti se radi viših ciljeva i očuvanja cjelovitosti jedine nam države – zaključeno je u saopćenju.

Izvor:
Faktor

Back to top button