Tuga i suze na komemoraciji Mahiru Begiću: Ostali smo bez hrabrog i časnog čovjeka i policajca

Foto: D. S./Klix.ba
U Domu policije u Sarajevu danas je održana komemoracija pripadniku Federalne uprave policije Mahiru Begiću koji je u subotu ubijen u mjestu Suhodol kod Tarčina. Njegova porodica i prijatelji za njega su imali samo riječi hvale, ističući da je bio hrabar, častan i pošten policajac, ali i pravi prijatelj i uzor.
Prisutnima se prvo obratila majka Hasena koja se zahvalila pripadnicima FUP-a i svima onima koji su uz porodicu Begić u najtežim trenucima.

“Od šeste godine je bio poštenjačina, našao je velike pare i vratio ih. Nikad nikom zlo nije uradio. Ja sam ponosna majka, ponosna sam i na njegove kolege jer časno rade svoj posao. Moj Mahir je šehid, a ja ću se boriti da na istinitom svijetu budem ispod njegovih nogu”, kazala je majka Hasena.

Njegove kolege su tokom svojih govora istakle da je bio svjetli primjer kako se veliča časni policijski poziv, da je ulijevao sigurnost i svima čuvao leđa. Kazali su da o čistoći njegove duše najbolje svjedoče djela koja su ostala iza njega.

“Nikada se nije libio da opravda uniformu koju nosi i pečat pravde za koju se borio. Bio je odgovoran i savjestan policajac, od riječi, spreman da odgovori i na najkompleksnije zadatke, nije uzmicao i štedio se, bio je profesionalac. Krasili su ga ljudskost, predanost i bezuvjetno poštenje. Kao njegov prijatelj i nadređeni znam dobro bez koga smo ostali”, kazao je Elvir Pašić iz Sektora uniformisane policije FUP-a.

Pripadnici FUP-a su poručili da će ubicu uhvatiti, a da Mahira nikada neće zaboraviti, kao i da će uvijek biti uz njegovu porodicu.

“Mahir je moj kolega više od 20 godina, bio je primjer svim kolegama. Ponosno je nosio uniformu, s ovog svijeta je otišao kao veliki čovjek. Ne mogu potisnuti sjećanje na poziv da je ubijen, dolaskom na mjesto ubistva svaka moja nada da je došlo do greške potpuno je nestala. Ubijen je na svirep i mučki način. Mahirova smjena je završena, ali naša će trajati dok ne pobijedi istina”, kazao je Mahirov kolega Dževad Kišić.

Podsjećamo, Mahir je ubijen na dužnosti, dok je čuvao strelište u Suhodolu kod Tarčina. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Edin Gačić za kojim policija intenzivno traga.

Klix.ba

Back to top button