ŠABAN NIJE JEDINI KOJI JE POGINUO VRAĆAJUĆI SE S NASTUPA: Ove zvezde su svoj život izgubile u saobraćajkama

Šaban Šaulić, Foto: Dragan Kadić
Šaban nije jedini pevač koji je tragično nastradao vraćajući se s nastupa

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke, a Šaban Šaulić je na ovaj nastup otišao juče u toku dana preko Beča.

Šaban nije jedini pevač koji je tragično nastradao vraćajući se s nastupa.

Silvana Armenulić

foto: Printscreen Youtube
Slavna pevačica poginula je 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa koncerta iz Aleksandrovca. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Toše Proeski

foto: Printscreen Youtube
Makedonski pevač Toše Proeski imao je samo 26 godina kada je poginuo. Tragična nesreća dogodila se 2007. godine na auto-putu Zagreb-Lipovac, u blizini Nove Gradiške. Uzrok nesreće bio je umor vozača, nepoštovanje saobraćajnih propisa i neprilagođena brzina.

Tada su s njim u kolima bili njegova menadžerka Ljiljana Petrović i vozač, koji su zadobili teške telesne povrede.

Darko Radovanović

foto: Printscreen Youtube
Pevač Darko Radovanović i njegov menadžer Aleksandar Milošević poginuli su 11. juna 2011. godine. Teška saobraćajna nesreća dogodila se na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. U nesreći je tada lakše povređen Đorđe R., koji je tada imao 77 godina.

Ljubiša Stojanović Luis

foto: Printscreen Youtube
Pevač Ljubiša Stojanović Luis i jedan mađarski državljanin poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći 31.7.2011. na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić. Do nesreće došlo tako što je Luis, koji je vozio „krajsler“ iz neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu događaja, a još šest osoba je povređeno.

Rosita Trajanović

foto: Privatna arhiva
Pevačica Rosita Trajanović, majka manekenke Sare Trajanović, preminula je od posledica udesa “audija” i “pežoa” koji se dogodio 16. jula 2018. godine na lokalnom putu Mladenovac – Mali Požarevac kod Vlaškog Polja.

Ona je, prema nezvaničnim informacijama, bila u “pežou”, a iz smrskanog vozila izvukli su je vatrogasci, te je prevezena u Urgentni centar, gde je i preminula.

(Espreso.rs)

Back to top button