Šefu maljem razbio kamion pa ga zapalio: “Nisam dobio plaću dvije godine”

U splitskom Varošu jučer je zapaljen manji kamion. Jedan radnik u građevinskom obrtu, očito nezadovoljan svojim statusom, najprije je maljem porazbijao stakla na kamionu, a onda ga i potpalio, javlja Dalmatinski portal.

U blizini se nalazilo nekoliko plinskih boca pa je zapravo prava katastrofa izbjegnuta. Kako pričaju svjedoci, čovjek koji je zapalio kamion mirno je stajao i gledao kako vatra guta vozilo.

– Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru, dobivao sam sendvič dnevno – prepričavaju svjedoci njegove riječi.

Oni su istkali da je prizor bio strašan te da je sve moglo odletjeti u zrak.

– Bilo je strašno, moglo je sve odletjeti u zrak. Ispod kamiona su bile boce s benzinom, a u blizini priličan broj plinskih boca. Srećom, požar je ugašen prije no što je došlo do katastrofe – ispričao je jedan svjedok.

Policija je odvela radnika koji ih je čekao u blizini kamiona, piše Index.hr.

– Ljepše će mi biti u zatvoru – kazao je dok su ga odvodili.

Utvrdilo se da je bio pod utjecajem alkohola pa su prvo morali pričekati da se otrijezni. Danas je predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Šteta iznosi stotinjak tisuća kuna, a osim kamiona, oštećene su instalacije i fasada obližnje konobe.

– Jučer oko 14.30 sati, u Splitu u Čopovoj ulici, muškarac je čekićem razbio stakla na teretnom vozilu Volkswagen splitskih registarskih oznaka u vlasništvu 64-godišnjaka, a potom je zapalio unutrašnjost vozila te je požar zahvatio cjelokupnu kabinu. Obavljenim uviđajem utvrđeno je kako su osim štete na vozilu, nastala i manja oštećenja na izolaciji električnog kabela smještenog u blizini vozila i to na zapadnoj fasadi ugostiteljskog objekta. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od sto hiljada kuna. Uhapšen je muškarac koji se dovodi u vezi s opisanim oštećenjem i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje – objavila je policija.

Izvor:
Index.hr

Back to top button