Oluja napravila haos u Hercegovini: U Mostaru prevrnuti kamioni, u Trebinju devastiran park

Vjetar koji u Hercegovini puše brzinom većom od 100 kilometara na sat izazvao je mnogo problema, ozbiljnu materijalnu šteta, a nekoliko građana je i povrijeđeno.
Posebno jak vjetar puše južno od Mostara, pa je tako u naselju Dračevice prevrnuo parkirano teretno vozilo. Srećom tu nije bilo povrijeđenih.

Povrijeđenih je bilo u ulici kneza Branimira nakon što je vjetar polomio stablo oborivši ga na vozilo Golf koje se kretalo. Povrijeđen je vozač kome je kasnije ukazana medicinska pomoć u SKB Mostar.

Vjetar je digao i dio krova škole u Rodoču, a u Cimu obarao stubove elektronaponske mreže. U naselju Tekija oborio je semafor, na Aveniji se obrušila fasada, a na mnogim ulicama otežano se saobraća te se vozačima savjetuje maksimalan oprez.

Kako čitatelji javljaju u Čapljini je vjetar prevrnuo vozilo hladnjaču, a u Širokom Brijegu su brojni automobili oštećeni zbog crijepa kojeg je vjetar nosio s kuća

Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti. Vjetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvjetu, zelenu površinu i staze.

Na bazenu, čija je gradnja u toku, vjetar je odnio tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u rijeku Trebišnjicu.

Ostaci krovne konstrukcije razneseni su dva kilometra rijekom. Vjetar je čupao stabla u više trebinjskih naselja, nosio krovove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove.

Klix

Back to top button