Sebi nikada nije oprostio što NIJE BIO OCU NA SAHRANI: Šaban Šaulić bio je PONOSAN na njega a EVO I ZAŠTO!

Otac je znao da dolazi na njegove koncerte, skromno bi sedeo i slušao sina kako peva…

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ
Šaban Šaulić je karijeri uradio sve što se moglo i ostavio je iza sebe nebrojene muzičke klasike. Uz pesme kralja narodne muzike se plakalo i slavilo…

Huso Šaulić je bio ponosan na svog sina, ali nikad se nije hvalio da je njegov Šaban kralj narodne muzike.

Moji roditelji su bili dobri ljudi, vredni i pošteni. Nisu bili imućni, ali starija sestra i ja ni u čemu nismo oskudevali. Otac se bavio prodajom lutrije, a majka je prodavala igračke. Stalno su obilazili sajmove i putovali od jednog mesta do drugog tako da me je čuvala sestra. Ona je kuvala, vodila domaćinstvo, terala me da učim… Kasnije, kada sam uspeo, majka je uvek ponosno govorila da sam nasledio njenu pamet, hrabrost i talenat za muziku. Oduvek je bila hrabra i ratoborna, učestvovala je i u ratu. Sa 13 godina bila je u partizanima. Otac je bio ponosan na mene, ali nikada se nije hvalisao da mu je sin kralj narodne muzike, kako me prozvaše – pričao je svojevremeno za srpske medije Šaban Šaulić.
Otac je znao da dolazi na njegove koncerte. Skromno bi sedeo i slušao sina kako peva.

A kada bi čuo aplauz, samo bi mu oči zasvetlele u mraku – kazao je Šaban.

Bio sam na turneji kad su mi umrli i otac i stric
Kad je bio na turneji po Australiji saznao je da mu je otac umro.

Smrt oca desila se iznenada tokom turneje u Australiji. Odradio sam tek dva manja grada, a u to vreme se na turneju išlo zbog Sidneja i Melburna te se nije vraćalo dok se ta dva velika koncerta ne odrade. Sportski komentator Marko Marković koji je tada bio sa mnom saopštio mi je vesti o smrti oca, kao i činjenicu da mi iz ove situacije nema nazad. I dan danas sebi ne mogu da oprostim što nisam sahranio oca i bio na njegovom poslednjem ispraćaju. Dan kada je sahranjen pevao sam i plakao istovremeno. Stajao sam na bini i nisam znao šta da radim koliko mi je bilo teško. Pevao sam dok se u meni sve sa svakim stihom rušilo – govorio je Šaban u emisiji “Iz profila”.

( ESPRESO RS )

Back to top button