Začinite svoj seksualni život na jednostavan i brz način

Prema nedavno održanom istraživanju s Univerziteta Notre Dame iz Marylanda macho muškarci imaju bolji seksualni život. U studiji, muškarci koji su postigli najbolji rezultat prema standardiziranom upitniku muškosti svoj su seksualni život ocijenili skoro idealnim.
“Razlog za to je što je muževnost povezana sa samopouzdanjem, a sve to može pomoći u popravljanju slike o samom sebi. Vaši ciljevi, visoko samopouzdanje i slične stvari su veoma važni za muževnost, a sve to posebno dolazi do izražaja u spavaćoj sobi”, objašnjava koautorica studije Samantha Daniel, Ph. D.

Ono što su otkrili jeste i da je komunikacija o seksu veoma bitna te su naglasili da tek nakon što budete mogli komunicirati o tome šta želite u krevetu postoji veća vjerovatnoća da će vaše seksualne želje biti zadovoljene, piše Men's Health.

Kada partnerici iskazujete svoje želje i potrebe, govorite to tokom samog seksualnog čina. Naime, kako je kazala seksologinja dr. Gloria Brame, većina žena smatra da su prljavi razgovori u toku seksa ekstremno seksi.

Zbog toga, ako želite začiniti svoj seksualni život, iskoristite moć izgovorenih riječi.
KLIX

Back to top button