Detalji smrti golmana Širokog Brijega: “Umro je u stanu kod prijatelja”

U Nogometnom klubu Široki Brijeg u zadnje dvije decenije to je treća smrt mladih nogometaša

Tragična vijest u utorak navečer potresla je cijelu Hercegovinu. U stanu kod prijatelja u Mostaru od posljedica infarkta umro je mladi 23 – ogodišnji vratar Širokog Brijega Krešimir Bandić. Vijest se brzo proširila. U Širokom Brijegu primljena je s nevjericom. Njegovi suigrači su u šoku. Niko nije mogao kazati riječi.

– Ne mogu vjerovati. Malo je reći da sam tužan. Toliko sam potresen. Bio je sjajan momak, pun vedrine, vrijedan i uvijek pristojan. Svi smo potreseni i zatrpani pozivima nevjerice. Najsretniji bih bio na svijetu kad bih mogao kazati to nije istina. Na žalost tragična vijest je potvrđena – kroz plač je kazao jedan od trenera u stručnom štabu Goce Sedloskog Denis Ćorić, koji je Krešimira upoznao ne u januaru prošle godine kad je stigao u Široki Brijeg, već puno ranije, dok je branio za mlađe uzraste Zrinjskog i često igrao utakmice protiv vršnjaka Širokog Brijega koje je Ćorić trenirao, piše Jutarnji.hr.

Krešimir Bandić rođen je 6. septembra 1995. godine. Nogometom se počeo baviti u mlađim uzrastima Zrinjskog. Godine 2012. prešao je u prvu ekipu , a već u sezoni 2013/14. poslan je na posudbu u Branitelj iz Rodoča, koji se tada takmičio u Prvoj ligi Federacije BiH.

Za prvi tim Branitelja mrežu je čuvao 13 puta, na kraju sezone se vratio u Zrinjski u kojemu je bio drugi ili treći golman. Za Plemiće je branio šest puta u utakmicama Premijer lige BiH, a prošle zime stigao je u Široki Brijeg. Za ekipu s Pecare pod vodstvom trenera Gorana Sablića branio je šest puta prošle sezone, a ove sezone upisao je tri nastupa, kad je prvi golman Luka Bilobrk bio kažnjen. Goce Sedloski slao ga je među vratnice protiv Zvijezde-09 na Pecari (2:0), Sarajeva na Koševu (0:1) i Tuzle Cityja na Tušnju (0:0).

Pred kraj jesenske polusezone na treningu je ozlijedio rame, a nakon operacije brižljivo je pristupio procesu rehabilitacije. Bio je s ekipom na pripremama u Antalyji, vježbao je prema posebnom programu i bio dio pozitivne atmosfere koju trener Sedloski sa suradnicima stvara. Strpljivo je čekao dan povratka među stative.

Nažalost, list sudbine imao je drukčiji ispis.

Porodici Bandić stižu izrazi sućuti. Poruke sućuti dolaze i u NK Široki Brijeg. Smrt je uzela jednoga vedrog mladića, istinskog sportaša koji je sportski živio, koji se radovao svakom treningu i svakoj utakmici i koji je upravo zbog svoje vedrine bio omiljen među suigračima.

U Nogometnom klubu Široki Brijeg u zadnje dvije decenije to je treća smrt mladih nogometaša. Godine 2000. u klupskom kampu na kraju treninga tragično je stradao 15 – ogodišnji Josip Musa. Mladog nogometaša pogodio je grom. Godine 2007. na treningu je pao 19 – ogodišnji Ivo Karačić, obdukcija je pokazala od posljedica koje liječnički pregledi nisu mogli otkriti. Jučer je smrt u stanu kod prijatelja zaustavila 23 – ogodišnjeg Krešimira Bandića, za suigrače Ketu kako su ga svi od milja zvali. Mostar i Široki Brijeg danas tuguju kao i cijela sportska javnost u BiH.

Fokus

Back to top button