Hat-trick Portugalca: Juventus u četvrfinalu, Torino slavi Ronalda

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena pogađao je u 27, 48. i 86. minuti

Veliko slavlje Pjanića, Ronalda i društva

Fudbaleri Juventusa predvođeni sjajnim Cristianom Ronaldom izborili su plasman u četvrtfinale Lige evropskih prvaka.

Portugalac je postigao tri gola za pobjedu od 3:0, što je bilo dovoljno za prolaz među osam najboljih, jer su u prvom meču poraženi sa 0:2.

Počelo je vatreno u Torinu. Već u 4. minuti poništen je gol Juventusu. Chiellini je zatresao mrežu gostiju, ali je sudija Bjorn Kuipers poništio pogodak.

Holandski arbitar procijenio je da je Ronaldo napravio prekršaj nad golmanom Oblakom nekoliko sekundi prije nego što se zatresla mreža slovenskog čuvara mreže.

Kuipers je odmah poništio pogodak, a nije gledao ni VAR, nego je nakon konsultacija sa kolegama iz kontrolne sobe ostao pri svojoj odluci.

Ipak, 23 minute kasnije semafor se pokrenuo. Bernardeschi je ubacio sa ijeve strane, a Cristiano Ronaldo glavom pogodio za 1:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

A onda spektakularno otvaranje drugog dijela za domaći tima. Već u 49. minuti bilo je 2:0.

Ronaldo je šutirao glavom, golman Oblak je “izvadio“ loptu iz gola, ali nekoliko sekundi kasnije oglasio se sudija Bjorn Kuipers i pokazao na centar, jer je dobio signal da je lopta prešla gol liniju.

Veliku šansu za 3:0 imao je rezervista Kean u 82. minuti, ali mu je zasmetao Godin.

Ipak, četiri minute kasnije Bernardeschi je izborio jedanaesterac, kojeg je u gol pretvorio Ronaldo za konačnih 3:0.

Manchester City je opravdao ulogu favorita protiv Schalkea slavivši sa 7:0.

Građani su već u prvom poluvremenu potvrdili prolazak u četvrtfinale, jer su za osam minuta “razbili“ goste iz Gelsenkirchena.

Mrežu njemačkog tima načeo je Aguero u 35. minuti sa bijele tačke, a Argentinac je tri minute kasnije na asistenciju Sterlinga udvostručio prednost engleskog tima.

U 43. minuti Sane je pogodio za 3:0.

Englezi su dominirali i u nastavku, a u 56. minuti stigli su i do četvrtog gola. Strijelac je bio Sterling.

Bernardo Silva je u 71. minuti pogodio za 5:0, dok je Foden povisio na 6:0. Konačan rezultat postavio je Jesus u 84. minuti.

Izvor:
Faktor

Back to top button