Otvoren tekstilni pogon, zaposleno 40 žena

SREBRENICA – Pogon tekstilne industrije “Merkur fešn” iz Ivanjice u Srbije otvoren je danas u Srebrenici gdje je zaposleno 40 žena, od kojih je 90 odsto iz ovog mjesta.

Pogon su, u okviru obilježavanja Dana opštine, otvorili ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, vlasnik kompanije Miroljub Avramović i načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić, u prisustvu većeg broja zvanica.

Petričević je čestitao građanima Srebrenice Dan opštine i pozdravio dobar odnos i saradnju lokalnog i republičkog nivoa vlasti.

“Ta saradnja daje rezultate i danas je otvoreno 40 radnih mjesta. Vlada Republike Srpske izdvojila je oko 400.000 KM za realizaciju ovog projekta.

Posebna njegova važnost jeste u tome što je riječ o zapošljavanju žena, a tamo gdje su žene zaposlene ostaju porodice da žive u tim sredinama”, rekao je Petričević.

On je najavio nastavak saradnje resornog ministarstva i Vlade Srpske sa ovom opštinom, te poručio da će se podrška Vlade ogledati i u stvaranju uslova za pokretanje rada Banje Guber kao izuzetnog zdravstveno-turističkog potencijala ove sredine.

Grujičić je izjavio da je otvaranje novog pogona u kojem je zaposlenje dobilo 40 žena najvažniji događaj povodom obilježavanja dana opštine.

“Naš cilj je da se obim proizvodnje i asortiman povećaju i da u ovom pogonu uskoro posao dobije još 40 žena kako je najavio vlasnik kompanije”, precizirao je Grujičić.

On je čestitao građanima Dan opštine i zahvalio Vladi Republike Srpske na podršci koju pruža ovoj opštini što je omogućilo otvaranje ovog pogona.

Grujičić je izrazio očekivanje da će ove godine doći do pokretanja aktivnosti za oživljavanje rada Banje Guber koja bi, po njegovoj ocjeni, trebalo da bude nosilac razvoja ove sredine.

Kao izuzetno važan projekat ove opštine, Grujičić je naveo izgradnju sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina na području Skelana i dodao da će ove godine biti urađena projektna dokumentacija, a da će realizacija tog projekta biti u idućoj godini.

Predstavnik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Duško Ćurtilo zahvalio je na priznanju, Plaketa sa srebrnim grbom opštine, koje je pokrajinskoj Vladi dodijelila Skupština opštine Srebrenica i koje je danas preuzeo.

On je čestitao Dan opštine građanima Srebrenice, istakavši da je ostvarena dobra saradnja ove opštine sa Pokrajinskom vladom i da je partnerski realizovano nekoliko projekata, među kojima je donacija sanitetskog vozila srebreničkom Domu zdravlja.

Ćurtilo je najavio nastavak saradnje i nove zajedničke projekte.

Vlasnik i osnivač kompanije “Merkur fešn” Miroljub Avramović rekao je da se završava obuka 40 novozaposlenih žena i da će u idućoj sedmici početi proizvodnja u ovom pogonu.

On je najavio da će za tri mjeseca ovdje zaposlenje dobiti još 40 žena.

Avramović kaže da će se ovdje raditi takozvani lom poslovi i da ima potpisane ugovore sa dvije francuske i jednom njemačkom firmom za proizvodnju i izvoz tekstilnih artikala na tržište tih zemalja.

Srna

Back to top button