Vučić: Srbi sa Kosova su krenuli ka Beogradu da me brane, ali se ja ne bojim

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u podne se obratio javnosti povodom subotnjih protesta u kojima su, između ostalog, demonstranti zajedno s opozicionim čelnicima jučer upali u zgradu Radio televizije Srbije (RTS).

Vučić je upozorio demonstrante koji su sinoć upali u zgradu RTS-a da “nasilje neće proći” i da “država Srbija neće dozvoliti nasilje”. On je to rekao na vanrednoj konferenciji za novinare posvećenoj sinoćnjim događajima u Gegradu.

– Nikada nećemo dozvoiliti da manjina od 5.000 ili 10.000 upravlja Srbijom, jer je nasilna. Ne bojim se sile batinaša. Moj posao je da branim Srbiju – rekao je Vučić na konferenciji za novinare koja se održavala dok su ispred zgrade Predsjedništva Srbije hilajde demonstranata protestvovali protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Poručio je da će, šta god da se desi, Srbija očuvati stabilnost, makar on poginuo. Zvižduci i poruke demonstranata dopirali su i do dvorane u kojoj je Vučić govorio, a dramatičnoj atmosferi doprinio je i sam predsjednik Srbije, obavještavajući novinare kako su demonstranti probili zaštitne ograde oko zgrade.
https://www.facebook.com/balkaninsight/videos/611596249267844/?v=611596249267844
U jednom trenutku Vučić se saopćio kako ima informacije da su Srbi sa Kosova krenuli ka Beogradu, poručujuči kako niko njega ne treba da brani i da se ne boji fašiste Boška Obravodića i tajkuna Dranaga Đilasa i Vuka Jeremića.

On je tokom konferencije predsjednika Dveri Boška Obradovića nazivao fašistom, a osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa tajkunom. Upitan da li bi u Srbiji moglo da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić je rekao:

– Ne mislim da smo danas dalje od vanrednih parlamentarnih izbora nego što smo bili juče.

Izvor:
Faktor

Back to top button