PANIKA: OTETO DIJETE U BLIZINI OSNOVNE ŠKOLE, EVO ŠTA KAŽU U POLICIJI

Društvenom mrežom Facebook masovno se širi vijest o otmici djeteta u Cazinu, te je među građanima ovog krajiškog grada zavladala panika i pitaju se da li je tačno i traže detaljnije informacije o mogućem slučaju otmice.Kako se navodi u komentarima, pored nove igraonice za djecu u blizini TC “Ljiljan” i Osnovne škole “Cazin I” oteta je djevojčica.Ale Šiljdedić portparol MUP-a USK-a, kazao je za Hayat.ba da je policija zaprimila prijavu, ali da u ovom trenutku ne mogu ni potvrditi, a ni demantirati vijest da je riječ o otmici.

– Dvije djevojčice su prijavile školi, a škola policiji, da su dvojica muškaraca ispred tržnog centra na silu djevojčicu ugurala u kombi. Za sada mi nemamo nikakve konkretne prijave odnosno informacije da se to zaista i desilo. Može postojati sumnjai da recimo djeca nisu dobro vidjela šta se tačno desilo. Na terenu se isputuju sve okolnosti. Za sada ne mogu potvrditi, a ni demantirati da se to desilo. Prijava postoji, na terenu se sve ispituje pa ćemo kasnije imati više informacija – kazao nam je portparol MUP-a USK.

Inspektori su na licu mjesta provjeravaju navode i uzimaju izjave od potencijalnih svjedoka. Provjeravaju se i video nadzori u blizini mjesta događaja, kako bi se utvrdili detalji.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Back to top button