U Islandu je puno neudatih žena : Vlada očajna daje 5000 dolara, ako oženite curu iz te zemlje…

Naime, vlada Islanda planira povećati svoju populaciju koja je posljednjih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, te se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

Islandska vlada je stoga odlučila da na vrlo interesantan način pokuša riješiti ovaj problem. Odlučili su da početkom sljedeće godine poklone 5.000 dolara svima onima koji su spremni oženiti ženu s Islanda, pišu riopricesputovanja.

Tako da muškarci, ukoliko možete podnijeti malo veću hladnoću, možda je Island pravo mjesto za Vas…

Hrvatska influencerica slučajno objavila cjenik, iznenadit će vas koliko zarađuje

Na instastoryju hrvatske blogerice i influencerice Sonje Kovač nakratko je osvanuo cjenik njezinih usluga. Čini se kako je Kovač slala poslovnu ponudu za tromjesečnu saradnju, no fotografija je slučajno završila na njezinom storyju.

Cijena pojedinačne objave iznosi 9000 kuna (2.400 KM), dok objava na blogu stoji dvije hiljade kuna manje (1900 KM). Cijena tromjesečne saradnje iznosi 61.500 kuna (16.500 KM) odnosno 51.500 kuna (13.800 KM) s popustom. U to su uključene i četiri objave na InstaStoryju, piše Index.hr.


U alternativnu tromjesečnu ponudu uključena je jedna objava mjesečno. Želite li da vas Sonja reklamira, tri objave na Instagramu i šest na InstaStoryju koštat će vas 19.500 kuna (5.200 KM). YouTube vlog u kojem Sonja govori samo o vašem brendu stajat će pak vas 6500 kuna (1.700 KM). Inače, Sonju na Instagramu prati više od 300 hiljada ljudi.

Zarada blogera i influencera česta je tema na internetu, a nova lista Hopper HQ-a pokazuje koliko se ljudi obogatilo samo zahvaljujući društvenim mrežama. Jedna od njih je i makeup artistica Huda Kattan koja je prikupila 26 miliona pratitelja na Instagramu otkako je napustila karijeru u financijama 2010. godine.

Sudeći po ovoj listi, reality zvijezda Kylie Jenner najplaćeniji je influencer na Instagramu. Ona zarađuje vrtoglavih milion dolara po jednoj jedinoj objavi. 20-godišnjakinja će ubrzo postati prva “selfmade” milijarderka.

Back to top button