Dodik podržao Nurkića: Izdrži majstore, svi smo uz tebe

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške bosanskohercegovačkom košarkašu Jusufu Nurkiću koji igra u NBA ligi za Portland, a koji je zadobio tešku povredu noge.

“Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren”, istakao je Dodik u pismu podrške.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je Dodik u pismu podrške naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji, među kojima je i Nurkić, ravnopravno se noseći sa divovima svjetske košarke.

“Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ”, poručio je Dodik u pismu podrške košarkašku Jusufu Nurkiću.

Nurkić je teško povrijeđen na meču između Portlanda i Brooklyna kada je zadobio lom potkoljenice. Mediji su prenijeli da je Nurkić uspješno operisan, a, prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.

Podršku Nurkiću uputio je i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

“Iskrena podrška i želja za brzim oporavkom velikom čovjeku i sportisti Jusufu Nurkiću. Jusuf je bio, jeste i dalje će biti jedan od najboljih ‘sportskih’ ambasadora BiH, i na tome mu veliko hvala. Svi smo uz tebe!”, poručio je Zvizdić

SRNA/Klix

Back to top button