Stevandić: Pozvat ćemo Izetbegovića na proslavu Dana RS-a

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je trenutno najveća opasnost po BiH percepcija koju nameće SDA, koja je za njega srbofobna, ali da će naredne godine pozvati Bakira Izetbegovića na proslavu 9. januara – Dana Republike.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Komentarišući odluke Glavnog odbora SDA koja u jednom zaključku navodi da je presudom Radovnu Karadžiću “potvrđena istina o genocidnom projektu”, Stevandić je ocijenio da ta stranka ima probleme sa činjenicama i logikom, te je istakao da nikada nije postojala presuda radi genocidnog projekta već da je to izmišljotina SDA.

“SDA ima problem sa percepcijom Srba i Republike Srpske. Ona je još u ratnim stereotipima, ne shvatajući da je rat prošao prije više od dvije decenije. SDA ne vidi nikakav drugi problem u životu, osim bavljenja Republikom Srpskom, Radovanom Karadžićem, studentskim domovima, povratnicima”, rekao je Stevandić.

Kada je riječ o napadima na povratnike, što Glavni odbor SDA ističe u svojim zaključcima, Stevandić je rekao da je sve rasvijetljeno i sankcionisano, te ukazao na slučaj u kome je Bošnjak ubio povratnika, kada SDA nije čekala činjenice već je odmah podigla veliku hajku, ali se ušutila kada se vidjelo da je bio okršaj među Bošnjacima.

Kada je riječ o zaključku kojim GO SDA ističe da je obaveza vlasti u Republici Srpskoj da provodi odluke Ustavnog suda, Stevandić kaže da je SDA zaboravila na više od 90 presuda Ustavnog suda BiH koje niko nije poštovao, pogotovo ta stranka.

“Jednostrano, unilateralno tumačenje sadašnjosti i budućnosti dovest će u poziciju da je najveća opasnost za BiH upravo SDA i njeni pogledi”, rekao je Stevandić.

Na izjavu Bakira Izetbegovića da ne zna da li će naredne godine biti obilježen 9. januara – Dan RS, Stevandić je rekao da će biti veličanstvena i najveća do sada proslava.

“Nećemo propustiti da pozovemo Bakira Izetbegovića”, poručio je Stevandić.

Klix

Back to top button