Milorad Dodik o mapi nove srpske države: To će biti jednog dana, bit će malo i od Crne Gore

Nakon što mu je novinar pokazao mapu koju je Dodik crtao prije dvije godine, a na kojoj su RS i Srbija prikazani kao jedna država, pitao ga je da li i danas ostaje pri toj ideji, a Dodik je to potvrdio.

– To će i biti jednog dana. Čekaj da pogledam da mi nešto ne podvališ, dobro, biće to i ovdje malo od Crne Gore, neće to ovako biti uvijek. To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta kojeg treba povećati, ali znate, nama često dođu i kažu: “Znate, ima složenih zemalja koje funkcionišu”. Tada nam navedu primjer Austrije, Njemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Briselu. S druge strane, kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Briselu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili dio jednog integrisanog društva na ovom prostoru? – rekao je, između ostalog, Dodik u intervjuu za Espreso.rs.

On je ispričao i da je za vrijeme rata bio “oficir pješadije u rezervi Bileće” te da je mogao “da na kraju tog rata bude general”.

– Eto nisam. Ja dakle nisam taj čovjek, ali jesam uporan i nezaustavljiv borac za interese srpskog naroda i ne želim da od toga odstupim ni milimetar. Za mene ne postoji konsenzus na priči da se ugrozi srpski nacionalni interes. Za to nema konsenzusa – kazao je Dodik.

Novinarima je Dodik pozirao ispred karte RS-a sa podignuta tri prsta.

Izvor:
Espreso.rs

Back to top button