Srebrenica: Zasijano 20 duluma krompira za humanitarne potrebe EMMAUS-a

U mjestu Pale, u opštini Srebrenici danas je organizovana podjela i sadnja sjemenskog materijala na farmi EMMAUS-a, javlja Anadolu Agency (AA).
Crveni polumjesec iz Turske je donirao nekoliko tona sjemenskog materijala za potrebe EMMAUS-a, a volonteri su organizovali akciju sijanja krompira. Danas će na farmi biti zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe organizacije EMMAUS.
Hamzalija Okanović, direktor EMMAUS-a ističe da je današnja akcija “hvale vrijedan posao”.
“Ovo je nama danas kao odmor, poslije napornog posla i konvoja kojeg smo ispratili za Siriju. Radnici su danas došli da se psihički odmore, a ujedno da iskoristimo priliku da zasijemo krompir za potrebe našeg prihvatnog centra u Dujama, u Doboj-Istoku, te za potrebe u Srebrenici naših kuhinja. Danas ćemo zasijati više od dvadeset dunuma krompira i nadamo se dobrom rodu”, kaže Okanović.
Navodi da EMMAUS ima dobru saradnju sa Crvenim polumjesecom iz Turske.
“Zapravo, mi imamo odličnu saradnju. Ovo je jedan u nizu projekata koji radimo u saradnji sa Crvenim polumjesecom. Ovakvi projekti su nama dragi, jer sami svojim radom proizvodimo hranu koju ćemo koristiti za ishranu naših korisnika”, rekao je Okanović i dodao da EMMAUS u Srebrenici djeluje već 14 godina.Suad Sokoldu, iz Turskog crvenog polumjeseca, kaže da će ova organizacija i dalje raditi na sličnim projektima.
https://www.facebook.com/mfsemmaus1/posts/1109600279243499
“Mi sarađujemo sa EMMAUS-om. Radimo na važnim projektima, od kojih je jedan ovaj za sjeme. Došli smo došli ovdje da realizujemo taj projekat. Mi smo donirali sjeme EMMAUS-u, i danas smo otpočeli sjetvu. Danas će biti zasađeno više od 20 dunuma, a mi ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima. Turski crveni polumjesec je otvorio svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini za stalno. Mi smo na raspolaganju ljudima u Bosni i Hercegovini. Već nekoliko godina mi radimo određene projekte, ali u narednom periodu će ih biti još više”, rekao je Sokoldu.

Akos.ba

Back to top button