Jugoslavijom vladao neko drugi: Pravog Tita zamijenili na ruskom frontu?

Josip Broz Tito nikada nije postojao. To piše navodno u dokumentu objavljenom na sajtu američke Centralne obavještajne agencije (CIA) s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti.

Jedan od autora tog dokumenta Džordž Piterson (George Peterson) tvrdi da su građani nekadašnje SFRJ živjeli u zabludi i snu da ih predvodi čovjek koji je razlike i nepomirljivost među njima pretvorio u bratstvo i jedinstvo.

Iako se taj dokument ne može pronaći, autor knjige “Hoštapler” Miroslav Todorović na Prvoj televiziji je istog stava.

– Tvrdim činjenično da Tito nije postojao i da smo imali drugog čovjeka koji je vodio bivšu Jugoslaviju, a da to nije taj – rekao je.

Kaže da je deceniju istraživao o Titu, da je obišao sve svjetske arhive i mjesta na kojima se kretao. Dodaje i da niko ne želi da se bavi DNK analizom i da bi ona pokazala ko je bio Tito.

– Tužio me njegov unuk Joška za iznošenje neistina. Imao sam veliki sudski proces koji je trajao dvije godine. Oslobođen sam i rečeno je u presudi da sam se bavio činjenicama koje su se mogle dokazati – rekao je Todorović.

Navodi da u francuskim dokumentima ne postoji ime oca, već samo Brozove majke i da su pravog Tita zamijenili na ruskom frontu.

– On je čovjek Kominterne – rekao je za “lažnog” Tita.
Avaz

Back to top button