Mladi luk snižava visoki krvni pritisak, a zdrav je za još puno toga

Mladi luk snižava visoki krvni tlak i štiti od dijabetesa tipa 2, a zdrav je i koristan u zaštiti protiv brojnih bolesti.

Mladi luk jača imunitet

Mladi luk obiluje vitaminima i mineralima. Posebice je bogat vitaminima A i C, koji jamče zdravlje cijelog organizma, snaže imunitet te su učinkoviti borci protiv infekcija u tijelu. Vitamin A ključan je i za zdravlje očiju, zarastanje rana, ali i u liječenju nekih crijevnih bolesti.

Čuvar kostiju i zuba

Ovo povrće zelenih listova sadrži i značajne količine kalcija te vitamina K, koji su prijeko potrebni za održavanje gustoće kostiju i zuba. Vitamin K ključan je i u procesu zgrušnjavanja krvi.
Mladi luk snižava visoki tlak i štiti od dijabetesa tipa 2
Mladi luk saveznik je zdravog srca i krvožilnog sustava. Dobar je izvor kalija te biljnog pigmenta kvercetina koji snižava visoki krvni tlak, a sadrži i tvari koje pospješuju cirkulaciju te smanjuju šansu od dobivanja dijabetesa tipa 2.
Poboljšava probavu i rad crijeva
Mladi luk, a pogotovo njegovi zeleni dijelovi dobar su izvor prehrambenih vlakana koje poboljšavaju probavu i rad crijeva.
Mladi luk pospješuje gubljenje kilograma
U stotinu grama zelenog luka nalazi se svega tridesetak kalorija pa se zato njegova konzumacija preporučuje osobama koje pokušavaju skinuti kilograme ili održati zdravu tjelesnu masu, piše “Pun Kufer“.

Štite jetru, ubrzavaju probavu i pomažu kod dijabetesa: Kiseli krastavci su blago koje čuva zdravlje!

Freshpress

Back to top button